Now Reading:
Međimurska Zaklada „Katruža“ u samo tri mjeseca dodijelila gotovo 19 tisuća eura svojim potrebitim sugrađanima – podržite i vi njihov rad!
Full Article 2 minutes read

Međimurska Zaklada „Katruža“ u samo tri mjeseca dodijelila gotovo 19 tisuća eura svojim potrebitim sugrađanima – podržite i vi njihov rad!

Upravni odbor Međimurske zaklade solidarnosti „Katruža“ održao je u 2023. godini tri sjednice. Na 211. sjednici dodijeljene su dvije pomoći – za doplatu lijeka i slušnoj pomagala u ukupnom iznosu od 565 eura.

Na 212. sjednici dodijeljeno je 18 pomoći u ukupnom iznosu od preko 8.400 eura i to djeci iz Savske Vesi, Preloga, Svete Marije, Goričana, Murskog Središća, Čakovca, Brezja, Novog Sela na Dravi, Pribislavca i Svetog Martina na Muri. Novac je namijenjen defektološko-terapijskim programima te je svakom djetetu dodijeljeno po 450 eura. Uz to, iznos od 450 eura za terapijsko jahanje otišao je u Okrugli Vrh, a u Pretetinec preko 750 eura za kupnju lijeka.

Na 213. sjednici dodijeljene su 24 pomoći u ukupnom iznosu od 10 tisuća eura. Djeci iz Novog Sela Rok, Male Subotice, Slakovca, Žiškovca, Svetog Urbana, Donjeg Vidovca, Kotoribe, Peklenice, Mihovljana, Čakovca, Novog Sela na Dravi, Preloga, Štrukovca, Podturna, Dekanovca, te Nedelišća, Celina i Brezovca za različite defektološko-terapijske programe dodijeljeno je po 450 eura.

Podnositeljici zahtjeva iz Donjeg Vidovca pomoć je bila potrebna za doplatu lijeka te joj je dodijeljena pomoć od 218 eura, a djetetu iz Savske Vesi, također za lijek, dodijeljeno je 226 eura. Podnositeljici zahtjeva iz Mihovljana za doplatu očne proteze dodijeljeno je 111 eura.

U ovoj godini dodijeljene su ukupno 44 pomoći u iznosu od gotovo 19.000 eura. Tijekom protekle godine Zaklada je dodijelila 98 pomoći u ukupnom iznosu od preko 36 tisuća eura.

Kako je najavljeno, Zaklada u ovoj godini nastavlja s aktivnostima te će se povodom Dana Međimurske županije u petak, 28. travnja u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec održati humanitarni koncert Međimurje v srcu – prijatelji za Katružu, a tjedan dana prije u subotu, 22. travnja na Trgu Republike u Čakovcu moći ćete posjetiti štand na kojem će se prodavati ulaznice za koncert i suveniri Zaklade.

www.sjever.hr
31.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.