Now Reading:
HŽ OPET KASNI: Međimurski učenici uz financijsku pomoć Županije zasukali rukave i krenuli u nesvakidašnji projekt – obnovu željezničke postaje!
Full Article 2 minutes read

HŽ OPET KASNI: Međimurski učenici uz financijsku pomoć Županije zasukali rukave i krenuli u nesvakidašnji projekt – obnovu željezničke postaje!

Na obnavljanje željezničke postaje u Čakovcu bi se čekalo da nema učenika i profesora Graditeljske i Gospodarske škole. Na gradilištu ih je posjetio RTL Danas kako bi doznao o kakvom je to nesvakidašnjem projektu riječ u koji su krenuli uz dopuštanje Hrvatskih željeznica i financijsku pomoć Županije.

Budući monteri, zidari i soboslikari će uz pomoć svojih profesora obnoviti zapuštenu željezničku postaju Buzovec. Sami sve bojaju, bruse i gletaju, pa će željezničkoj postaju vratiti stari sjaj.

Iako učenici rade sve, njihov stručni učitelj praktične nastave Zdravko Kolarić za danas.hr rekao je da još moraju učiti te da još ne mogu raditi.

-Dobro se moraju upoznati s alatima i materijalima. Zato sam ja tu da im pokažem i vjerujem da će puno toga zapamtiti – pojasnio je Kolarić.

Međimurska županija i škola obnovu su dogovorile s HŽ-om, a troškove će snositi Županija.

-Pruža im se prilika da pokažu svoje znanje i vještine koje stječu na prvoj godini jer druga i treća odlaze kod poslodavca. Želimo pokazati da to mogu i učenici s poteškoćama – rekao je za danas.hr voditelj školskih radionica Graditeljske škole Čakovec Petar Križnar.

Za njih je ovo posebno iskustvo. Nema tog zadatka koji neće izvršiti uz pomoć svojih mentora, a i stolarija na željeznici će izgledati kao nova. Nakon što učenici Graditeljske škole završe svoj dio, na redu su njihovi kolege iz Gospodarske škole koji će oslikati postaju. Oni će, naime, napraviti murale, a kako je objasnila stručna učiteljica u Gospodarskoj školi Rusa Trajkova, kao motivi poslužili su im licitari na drvenim igračkama Međimurske županije i kajkavskog kraja.

Iz Hrvatskih željeznica kažu da su imali u planu obnovu stajališta, ali Županija i učenici su ih preduhitrili. Obavit će i oni svoj dio radova, ali na ovom gradilištu zna se tko je glavni, piše danas.hr.

Foto: screenshot danas.hr
www.sjever.hr / danas.hr
29.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.