Now Reading:
Najvatrogasac Lepoglave je Vedran Horvat, gradonačelnik Škvarić najavio izgradnju vatrogasnog centra za DVD Lepoglava!
Full Article 2 minutes read

Najvatrogasac Lepoglave je Vedran Horvat, gradonačelnik Škvarić najavio izgradnju vatrogasnog centra za DVD Lepoglava!

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava održalo je 125. redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine. U osvrt na rad u proteklom jednogodišnjem razdoblju, u kojem su lepoglavski vatrogasci intervenirali 32 puta po pozivu iz vatrogasnog operativnog centra, odradivši pored toga još 21 operativnu aktivnost, predsjednik DVD-a Lepoglava Goran Božak istaknuo je da je Društvo, prijavom na natječaj za dodjelu sredstva iz Fonda solidarnosti Europske unije za nabavku i zamjenu opreme uništene za vrijeme intervencija saniranja posljedica potresa, ostvarilo potporu od oko 80.000 eura.

Podnoseći izvješće o radu, predsjednik Božak zahvalio je članovima na vremenu koje nesebično izdvajaju za Društvo te građanima koji kontinuirano daju podršku i pomažu lepoglavskim vatrogascima.

Na Skupštini su dodijeljena vatrogasna priznanja, diplome i medalje koja su primili brojni članovi Društva dok je najvatrogascem za 2022. godinu proglašen Vedran Horvat.

– Sve ono što ste postigli mogu postići, a vi to jeste, sposobni, stručni, kvalitetni i samoprijegorni ljudi koji, misleći na druge, najmanje misle na sebe – poručio je lepoglavskim vatrogascima gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši da su snaga na koju građani uvijek mogu računati u trenucima kad su ugroženi njihovi životi i imovina. Istaknuo je gradonačelnik kontinuirano gradsko ulaganje u razvoj vatrogastva koje se nastavlja i u nadolazećem razdoblju izgradnjom i uređenjem vatrogasnih domova.

-Nakon nabavke jednog od najboljih navalnih vozila, sljedeće u što je u planu, kad je DVD Lepoglava u pitanju, je izgradnja vatrogasnog centra. Spremni čekamo otvaranje natječaja na koji ćemo prijaviti ovaj projekt – poručio je gradonačelnik.

sjever.hr/lepoglava.hr
20.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.