Now Reading:
Sutra u Tuhlju Okrugli stol “Žene i politika” – dođite i sudjelujte u raspravi!
Full Article 2 minutes read

Sutra u Tuhlju Okrugli stol “Žene i politika” – dođite i sudjelujte u raspravi!

U prostorima Kluba mladih u Tuhlju u utorak s početkom u 18 sati, će se održati okrugli stol “Žene i politika” čiji je cilj osnaživanje žena za ulazak u politiku, za još jaču vidljivost i aktivnost te za veću participaciju na najvišim razinama vlasti. Također, jedan od ciljeva je jačanje ravnopravnosti spolova i širenje svijesti o jednakim mogućnostima.

– Tema koju predlažemo je svakako aktualna već godinama, a odnosi se na to zašto su u nekim sredinama ljudi manje skloni ženama s političkim ambicijama, zatim koji su faktori odlučujući da žene pristupe političkoj sceni, a dotaknut ćemo se i vječnog pitanja kvota – za ili protiv?. Vrlo bi rado obuhvatili sve razine politike, od EU parlamenta, Sabora do Županije, te gradske i općinske razine – poručuju organizatori.

Sudionice u raspravi bit će zastupnica u Saboru i predsjednica ŽO Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Varaždinske županije, Nadica Dreven Budinski, zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, potpredsjednica HNS-a i predsjednica Ženske inicijative HNS-a i vijećnica u Vijeću Grada Čakovca, Karolina Juzbašić, predsjednica Gradske organizacije HDZ-a Zlatar Darinka Sviben, članica Skupštine KZŽ Ana Kruhak, tajnica Hrvatske stranke umirovljenika KZŽ Ljubica Ženski, načelnica Općine Kraljevec na Sutli Blanka Stipčić Berić, načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak, predsjednica HNS-a Općine Kumrovec Danijela Lončar i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KZŽ, Snježana Romić.

Organizatori okruglog stola su ZIP portal, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KZŽ i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Općine Tuhelj.

www.sjever.hr
20.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.