Now Reading:
FOTO / VIDEO: Na tradicionalnu ludbrešku utrku Centrum mundi stiglo gotovo 400 trkača – Welcome Spring dosad okupio preko 2.000 ljudi!
Full Article 3 minutes read

FOTO / VIDEO: Na tradicionalnu ludbrešku utrku Centrum mundi stiglo gotovo 400 trkača – Welcome Spring dosad okupio preko 2.000 ljudi!

Gotovo 400 trkača okupilo se u subotu na tradicionalnoj ludbreškoj utrci Centrum mundi koja se održava povodom Dana Grada i u sklopu najvećeg outdoor festivala u Varaždinskoj županiji – Welcome Spring festivala.

Kako je potvrdila direktorica Turističke zajednice područja Centar svijeta Petra Međimurec, u posljednjih nekoliko vikenda Welcome Spring okupio je preko 2.000 ljudi, pa su u Gradu i Turističkoj zajednici itekako zadovoljni odazivom.

-Ludbreg je uistinu krenuo u smjeru aktivnosti na otvorenom, od trčanja, veslanja, planinarenja, pa čak i do lagane šetnje za sve. Interesa za rekreaciju na otvorenom itekako ima i dosta smo zadovoljni odazivom i trkača i veslača, a ono što posebno veseli i djece – rekla je Međimurec.

Uz tradicionalnu Centrum mundi utrku na kojoj je na dvije staze, kraćoj od 4 kilometra i dužoj od 10 kilometara sudjelovalo oko 380 trkača, u nedjelju, na sam Dan Grada Ludbrega, na rasporedu su Canicross trail utrka i nordijsko hodanje.

Međimurec je najavila kako idući vikend slijedi i gravel biciklistička utrka i to za one najhrabrije jer se vozi dionica u duljini od 77 kilometara. Welcome Spring završava popularnom enogastro rekreacijskom manifestacijom Wine&Walk koja je na redu 1. travnja.

-Zadovoljni smo odazivom, a posebno činjenicom da iza organizacije ove utrke stoji odlična suradnja sa sportskim udrugama – poručila je Međimurec.

Zadovoljstvo što je i ove godine održana tradicionalna utrka u Centru svijeta izrazio je i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić dodavši kako veseli i što velik broj sudionika za zagrijavanje koristi tamošnje atletske objekte.

-Ova je utrka zapravo poziv svima da se bave sportom, da trče, da hodaju ili voze bicikl. Staza je malo drugačija od prošle godine, dinamičnija je i manje dosadna, a ova gradska utrka tradicionalno je vezana uz dan Grada i početak proljeća te je okosnica mnogih sportskih događanja koji se vežu uz nju – pojasnio je Bilić.

Naglasio je kako se zahvaljujući Welcome Spring festivalu u Ludbregu, uz utrke, razvijaju i kajakaštvo, planinarenje, trčanje s psima u prirodi, pa i neke nove discipline.

-Kroz mjesec dana pozivamo ljude da budu aktivni, da se bave sportom, razmišljaju sportski i istovremeno da razmišljaju o svom zdravlju, što smatram da je najveća vrijednost ove manifestacije. Za nas ona istovremeno ima i turistički značaj jer nam u Ludbreg dolazi mnogo ljudi, neki ovdje i noće, a upravo je cilj da se ove naše staze koriste tijekom cijele godine – zaključio je Bilić.

Najbrži na kraćoj ruti od 4 kilometra bili su Leon Milner iz Trkačkog kluba BU-BE i Dubravka Horvat, dok su na 10 kilometara u cilj prvi utrčali Neven Jurković iz Trkačkog kluba Marathon 95 i Simona Jambrošić.

tklopotan / www.sjever.hr
18.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.