Now Reading:
FOTO / VIDEO: Na tradicionalnu ludbrešku utrku Centrum mundi stiglo gotovo 400 trkača – Welcome Spring dosad okupio preko 2.000 ljudi!
Full Article 3 minutes read

FOTO / VIDEO: Na tradicionalnu ludbrešku utrku Centrum mundi stiglo gotovo 400 trkača – Welcome Spring dosad okupio preko 2.000 ljudi!

Gotovo 400 trkača okupilo se u subotu na tradicionalnoj ludbreškoj utrci Centrum mundi koja se održava povodom Dana Grada i u sklopu najvećeg outdoor festivala u Varaždinskoj županiji – Welcome Spring festivala.

Kako je potvrdila direktorica Turističke zajednice područja Centar svijeta Petra Međimurec, u posljednjih nekoliko vikenda Welcome Spring okupio je preko 2.000 ljudi, pa su u Gradu i Turističkoj zajednici itekako zadovoljni odazivom.

-Ludbreg je uistinu krenuo u smjeru aktivnosti na otvorenom, od trčanja, veslanja, planinarenja, pa čak i do lagane šetnje za sve. Interesa za rekreaciju na otvorenom itekako ima i dosta smo zadovoljni odazivom i trkača i veslača, a ono što posebno veseli i djece – rekla je Međimurec.

Uz tradicionalnu Centrum mundi utrku na kojoj je na dvije staze, kraćoj od 4 kilometra i dužoj od 10 kilometara sudjelovalo oko 380 trkača, u nedjelju, na sam Dan Grada Ludbrega, na rasporedu su Canicross trail utrka i nordijsko hodanje.

Međimurec je najavila kako idući vikend slijedi i gravel biciklistička utrka i to za one najhrabrije jer se vozi dionica u duljini od 77 kilometara. Welcome Spring završava popularnom enogastro rekreacijskom manifestacijom Wine&Walk koja je na redu 1. travnja.

-Zadovoljni smo odazivom, a posebno činjenicom da iza organizacije ove utrke stoji odlična suradnja sa sportskim udrugama – poručila je Međimurec.

Zadovoljstvo što je i ove godine održana tradicionalna utrka u Centru svijeta izrazio je i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić dodavši kako veseli i što velik broj sudionika za zagrijavanje koristi tamošnje atletske objekte.

-Ova je utrka zapravo poziv svima da se bave sportom, da trče, da hodaju ili voze bicikl. Staza je malo drugačija od prošle godine, dinamičnija je i manje dosadna, a ova gradska utrka tradicionalno je vezana uz dan Grada i početak proljeća te je okosnica mnogih sportskih događanja koji se vežu uz nju – pojasnio je Bilić.

Naglasio je kako se zahvaljujući Welcome Spring festivalu u Ludbregu, uz utrke, razvijaju i kajakaštvo, planinarenje, trčanje s psima u prirodi, pa i neke nove discipline.

-Kroz mjesec dana pozivamo ljude da budu aktivni, da se bave sportom, razmišljaju sportski i istovremeno da razmišljaju o svom zdravlju, što smatram da je najveća vrijednost ove manifestacije. Za nas ona istovremeno ima i turistički značaj jer nam u Ludbreg dolazi mnogo ljudi, neki ovdje i noće, a upravo je cilj da se ove naše staze koriste tijekom cijele godine – zaključio je Bilić.

Najbrži na kraćoj ruti od 4 kilometra bili su Leon Milner iz Trkačkog kluba BU-BE i Dubravka Horvat, dok su na 10 kilometara u cilj prvi utrčali Neven Jurković iz Trkačkog kluba Marathon 95 i Simona Jambrošić.

tklopotan / www.sjever.hr
18.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.