Now Reading:
Vršnjačko nasilje u Zagrebu, snimali su napad i dijelili video po društvenim mrežama!
Full Article 2 minutes read

Vršnjačko nasilje u Zagrebu, snimali su napad i dijelili video po društvenim mrežama!

Zagrebačka policija provela je dva kriminalistička istraživanja na području Zagreba i Sesveta, a gdje je došlo do fizičkog nasilja između maloljetnica i maloljetnika.

Sumnja se da su dvojica maloljetnika napala vršnjaka, a maloljetnica je to snimala. Na Trešnjevci su napala oštećenog vršnjaka kojeg su i poznavali. Snimka napada se proširila društvenim mrežama.

Policija nastavlja istragu s ciljem utvrđivanja okolnosti širenja snimke, dok će protiv osumnjičenih maloljetnika podnijeti posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu, javlja 24 sata.

Policijski službenici PU zagrebačke proveli su i drugo kriminalističko istraživanje nad šest maloljetnica i jednim maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nasilničko ponašanje“ na štetu maloljetnice.

Maloljetnice su srušile vršnjakinju te su ju udarale dok je bila na tlu, dok je jedna to i snimala. Pružena je i liječnička pomoć ozlijeđenoj maloljetnici u KBC Dubrava gdje je utvrđeno da je lakše ozljeđena.

Tri su maloljetnice predane pritvorskom nadzorniku dok su ostali maloljetnici, s obzirom da je riječ o kazneno neodgovornoj djeci mlađoj od 14 godina, pušteni na slobodu. O događaju je obaviješten nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad – navela je zagrebačka policija u priopćenju.

Policija poziva da se zlostavljanje odmah prijavi te apelira da se snimke ne šire po društvenim mrežama. Daljnja distribucija snimke doprinosi sekundarnoj viktimizaciji žrtve. Isto je kažnjivo i zakonom, što se uz istragu prijavljuje i državnom odvjetništvu, donosi 24 sata.

Foto: ilustracija
sjever.hr/24sata.hr
18.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.