Now Reading:
Vršnjačko nasilje u Zagrebu, snimali su napad i dijelili video po društvenim mrežama!
Full Article 2 minutes read

Vršnjačko nasilje u Zagrebu, snimali su napad i dijelili video po društvenim mrežama!

Zagrebačka policija provela je dva kriminalistička istraživanja na području Zagreba i Sesveta, a gdje je došlo do fizičkog nasilja između maloljetnica i maloljetnika.

Sumnja se da su dvojica maloljetnika napala vršnjaka, a maloljetnica je to snimala. Na Trešnjevci su napala oštećenog vršnjaka kojeg su i poznavali. Snimka napada se proširila društvenim mrežama.

Policija nastavlja istragu s ciljem utvrđivanja okolnosti širenja snimke, dok će protiv osumnjičenih maloljetnika podnijeti posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu, javlja 24 sata.

Policijski službenici PU zagrebačke proveli su i drugo kriminalističko istraživanje nad šest maloljetnica i jednim maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nasilničko ponašanje“ na štetu maloljetnice.

Maloljetnice su srušile vršnjakinju te su ju udarale dok je bila na tlu, dok je jedna to i snimala. Pružena je i liječnička pomoć ozlijeđenoj maloljetnici u KBC Dubrava gdje je utvrđeno da je lakše ozljeđena.

Tri su maloljetnice predane pritvorskom nadzorniku dok su ostali maloljetnici, s obzirom da je riječ o kazneno neodgovornoj djeci mlađoj od 14 godina, pušteni na slobodu. O događaju je obaviješten nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad – navela je zagrebačka policija u priopćenju.

Policija poziva da se zlostavljanje odmah prijavi te apelira da se snimke ne šire po društvenim mrežama. Daljnja distribucija snimke doprinosi sekundarnoj viktimizaciji žrtve. Isto je kažnjivo i zakonom, što se uz istragu prijavljuje i državnom odvjetništvu, donosi 24 sata.

Foto: ilustracija
sjever.hr/24sata.hr
18.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.