Now Reading:
Na Gradskom vijeću u Ivancu usvojeni programi bespovratnih sredstava
Full Article 3 minutes read

Na Gradskom vijeću u Ivancu usvojeni programi bespovratnih sredstava

Gradsko vijeće Ivanec jednoglasno je donijelo Program dodjele bespovratnih potpora Grada Ivanca u turizmu na 25. sjednici održanoj u četvrtak!

Uz više mjera utvrđenih programom Potpora za digitalne oblike poslovanja zamjenik gradonačelnika Marko Friščić je poseban naglasak stavio na novčane potpore Grada za razvoj digitalnih oblika poslovanja.

-Korona nas je u proteklom razdoblju naučila koliko je važno razvijati digitalne oblike poslovanja i Internet oglašavanje jer bez alata kao što su web stranica, web shop ili mobilne aplikacije danas se ne može kvalitetno poslovati i upravo to su troškovi koje ćemo korisnicima subvencionirati. Programom su definirane i potpore koje Grad dodjeljuje za certificiranje za i pravo uporabe znaka Izvorno hrvatsko, Hrvatska kvaliteta i sl. te za certifikate i oznake kojima se dokazuje primjena principa održivog turizma, zelenog turističkog proizvoda – istaknuo je Friščić te kazao da će Grad pružiti potporu svakome onome tko ima mogućnosti i afiniteta za pokretanje biznisa u turizmu.

Podsjetio je da je proteklih dana održan i novi krug edukacija za poduzetnike početnike u turizmu, pri čemu posebno veseli da je ove godine bilo triput više sudionika nego lani.

-Vidimo također da su našim tragom pošle i neke susjedne sredine te najavile provedbu identičnih edukacija, što nam je potvrda da radimo dobro – istaknuo je Friščić.

U nastavku sjednice donesen je i Program dodjele bespovratnih potpora za poticanje razvitka poduzetništva na području Grada Ivanca. Ovaj program također sadrži vrlo širok spektar potpornih mjera za poduzetnike obuhvaćenih brojnim i različitim potporama za investitore, za poduzetnike početnike i ostale poduzetnike.

Gradsko vijeće donijelo je i novu Odluku o javnim priznanjima Grada Ivanca. Najvažnija izmjena u novoj Odluci jesu nove nagrade uz javna priznanja.

Isticanjem likova viteza i rudara Grad Ivanec u sklopu svog proklamiranog turističkog razvitka na ovakav način posebno ističe i promovira ključne momente iz svoje starije, srednjovjekovne povijesti te bliže povijesti. Ove medalje Grad će dodjeljivati isključivo u obliku javnih priznanja i, kao što je to u obrazloženju istaknuo Friščić, ni pod kojim drugim uvjetima.

Vezano uz to, Grad Ivanec u suradnji s Turističkom zajednicom paralelno razvija i projekt vezan uz turističko brendiranje Ivanca kao Planinarskog grada i to kroz projekt izrada medalja/novčića s likom planinara.

Donesena je i nova Odluka o pravilima protokola Grada Ivanca. Ona je usklađena s Odlukom o javnim priznanjima, a njome je ujedno definirano da će se ubuduće, umjesto dosadašnjih svečanih sjednica Gradskog vijeća, u povodu Dana grada i blagdana sv. Ivana Krstitelja, 24. lipnja, održavati svečanost.

Također, novom odlukom predviđeno je održavanje svečanih sjednica Gradskog vijeća u posebnim prilikama, kod posjeta Gradu visokih državnih dužnosnika ili u drugim prilikama od naročita značaja za cijelu društvenu zajednicu.

Također, donesena je i nova Odluka o držanju domaćih životinja. Ona je puno relaksiranija od prijašnjeg prijedloga, za koji je i zamjenik gradonačelnika u uvodnom obrazloženju naglasio da je bio prestrog, a što su u javnoj raspravi do znanja jasno dali i građani. Novom odlukom područje grada je, po pitanju držanja domaćih životinja, podijeljeno u tri zone i u svakoj od njih se mogu držati domaće životinje.

Foto: ivanec.hr
sjever.hr/ivanec.hr
17.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.