Now Reading:
Na Gradskom vijeću u Ivancu usvojeni programi bespovratnih sredstava
Full Article 3 minutes read

Na Gradskom vijeću u Ivancu usvojeni programi bespovratnih sredstava

Gradsko vijeće Ivanec jednoglasno je donijelo Program dodjele bespovratnih potpora Grada Ivanca u turizmu na 25. sjednici održanoj u četvrtak!

Uz više mjera utvrđenih programom Potpora za digitalne oblike poslovanja zamjenik gradonačelnika Marko Friščić je poseban naglasak stavio na novčane potpore Grada za razvoj digitalnih oblika poslovanja.

-Korona nas je u proteklom razdoblju naučila koliko je važno razvijati digitalne oblike poslovanja i Internet oglašavanje jer bez alata kao što su web stranica, web shop ili mobilne aplikacije danas se ne može kvalitetno poslovati i upravo to su troškovi koje ćemo korisnicima subvencionirati. Programom su definirane i potpore koje Grad dodjeljuje za certificiranje za i pravo uporabe znaka Izvorno hrvatsko, Hrvatska kvaliteta i sl. te za certifikate i oznake kojima se dokazuje primjena principa održivog turizma, zelenog turističkog proizvoda – istaknuo je Friščić te kazao da će Grad pružiti potporu svakome onome tko ima mogućnosti i afiniteta za pokretanje biznisa u turizmu.

Podsjetio je da je proteklih dana održan i novi krug edukacija za poduzetnike početnike u turizmu, pri čemu posebno veseli da je ove godine bilo triput više sudionika nego lani.

-Vidimo također da su našim tragom pošle i neke susjedne sredine te najavile provedbu identičnih edukacija, što nam je potvrda da radimo dobro – istaknuo je Friščić.

U nastavku sjednice donesen je i Program dodjele bespovratnih potpora za poticanje razvitka poduzetništva na području Grada Ivanca. Ovaj program također sadrži vrlo širok spektar potpornih mjera za poduzetnike obuhvaćenih brojnim i različitim potporama za investitore, za poduzetnike početnike i ostale poduzetnike.

Gradsko vijeće donijelo je i novu Odluku o javnim priznanjima Grada Ivanca. Najvažnija izmjena u novoj Odluci jesu nove nagrade uz javna priznanja.

Isticanjem likova viteza i rudara Grad Ivanec u sklopu svog proklamiranog turističkog razvitka na ovakav način posebno ističe i promovira ključne momente iz svoje starije, srednjovjekovne povijesti te bliže povijesti. Ove medalje Grad će dodjeljivati isključivo u obliku javnih priznanja i, kao što je to u obrazloženju istaknuo Friščić, ni pod kojim drugim uvjetima.

Vezano uz to, Grad Ivanec u suradnji s Turističkom zajednicom paralelno razvija i projekt vezan uz turističko brendiranje Ivanca kao Planinarskog grada i to kroz projekt izrada medalja/novčića s likom planinara.

Donesena je i nova Odluka o pravilima protokola Grada Ivanca. Ona je usklađena s Odlukom o javnim priznanjima, a njome je ujedno definirano da će se ubuduće, umjesto dosadašnjih svečanih sjednica Gradskog vijeća, u povodu Dana grada i blagdana sv. Ivana Krstitelja, 24. lipnja, održavati svečanost.

Također, novom odlukom predviđeno je održavanje svečanih sjednica Gradskog vijeća u posebnim prilikama, kod posjeta Gradu visokih državnih dužnosnika ili u drugim prilikama od naročita značaja za cijelu društvenu zajednicu.

Također, donesena je i nova Odluka o držanju domaćih životinja. Ona je puno relaksiranija od prijašnjeg prijedloga, za koji je i zamjenik gradonačelnika u uvodnom obrazloženju naglasio da je bio prestrog, a što su u javnoj raspravi do znanja jasno dali i građani. Novom odlukom područje grada je, po pitanju držanja domaćih životinja, podijeljeno u tri zone i u svakoj od njih se mogu držati domaće životinje.

Foto: ivanec.hr
sjever.hr/ivanec.hr
17.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.