Now Reading:
Europarlamentarac Ressler u posjetu Gradu Krapini: Dinamični razvoj na svim područjima donio je gradonačelniku Greguroviću i njegovom timu ovako uvjerljivo povjerenje!
Full Article 4 minutes read

Europarlamentarac Ressler u posjetu Gradu Krapini: Dinamični razvoj na svim područjima donio je gradonačelniku Greguroviću i njegovom timu ovako uvjerljivo povjerenje!

U službenom posjetu Gradu Krapini u petak je boravio zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler kojeg je na radnom sastanku u Gradskoj vijećnici ugostio gradonačelnik Zoran Gregurović sa suradnicima.

Budući da u Krapini ne nedostaje projekata i investicija, a planovi za naredno razdoblje u svim su područjima ambiciozni, zastupnik Ressler pohvalio je gradonačelnika Gregurovića i njegov tim što su prepoznali mogućnosti koje nude europski fondovi i što ih uspješno iskorištavaju.

-Krapina se razvija dosta dinamično, na način da se na svim područjima, infrastrukturnom, u smislu poduzetništva i kvalitete života takve promjene osjećaju. To je i razlog uvjerljivog povjerenja u kojem gradonačelnik sa svojim timom uživa u Krapini, ali i šire – naglasio je Ressler.

Nakon uspješne prijave projekta izgradnje dječjeg vrtića, Grad Krapina okrenuo se intenzivnom radu na drugim važnim projektima koji obuhvaćaju gotovo sva područja, od infrastrukture do školstva, a svemu tome značajnu će ulogu imati i ITU mehanizam.

Europarlamentarac Ressler naglasio je kako su zajednički ciljevi svih čelnika, bilo na lokalnoj, nacionalnoj ili europskoj razini isti – omogućiti građanima bolji i kvalitetniji život na čemu intenzivno rade. Upravo je to i jedan od razloga njegovog posjeta Krapini, kako bi se iz prve ruke upoznao s problemima, potencijalima i planovima ove gradske uprave.

-Jasno je su te razine lokalne-nacionalne-europske danas jače međusobno povezane nego ikad prije te da si moramo pomagati i zajedno raditi, jer jedino tako u ovom vremenu punom izazova, ali i vremenu u kojem se europsko financiranje značajno mijenja možemo razumjeti što se događa na europskoj razini, ali i što se događa na lokalnoj razini – poručio je Ressler čestitavši gradonačelniku Greguroviću i njegovom timu na svemu što su dosad napravili, ali i na budućim projektima koji će biti realizirani u narednom razdoblju.

Kako je naglasio, provedba svih tih planova znači da će Krapina i njezin položaj biti još snažniji, život njezinih građana kvalitetniji, a gospodarske aktivnosti dobiti dodanu vrijednost.

Istaknuvši zadovoljstvo zbog službenog posjeta europarlamentarca Resslera, gradonačelnik Gregurović kazao je da im je cilj maksimalno iskoristiti raspoloživa sredstva iz europskih fondova kako bi mogli realizirati sve planove kojih je zaista mnogo.

-Naši nam proračuni ne ostavljaju baš puno mogućnosti za kreativnost i neke nove sadržaje koje bismo ovdje željeli napraviti. U svakom slučaju, ono što je ova Vlada Andreja Plenkovića zajedno sa svim našim zastupnicima u Europskom parlamentu napravila, to su velike alokacije za Republiku Hrvatsku i na nama je da budemo ti koji će ta sredstva koja su nam omogućena i iskoristiti – rekao je Gregurović.

Najavio je i da se Grad Krapina priprema za novo programsko razdoblje u kojem želi povući što više bespovratnih sredstava, budući da projekata ne nedostaje, a jedni od značajnijih su infrastrukturno uređenje Grada i projekt aglomeracije.

-Među važnijim projektima je i Crna kraljica za koji smo prijavili prvu fazu na natječaj Ministarstva turizma i sporta. Ono što nam je svakako jako bitno i zbog čega smo jako sretni je to što smo jučer na potpis dobili ugovor iz Ministarstva znanosti i obrazovanja za izgradnju novog vrtića u Krapini – kazao je Gregurović.

Dodao je i kako su na prijavi i realizaciji raznih projekata sudjelovale i druge institucije Grada Krapine, poput Pučkog otvorenog učilišta, Gradskog društva Crvenog križa te Muzeja Hrvatskog zagorja.

-Stvarno ima puno toga, no naravno, na tom putu uvijek se pojavljuju i određeni problemi na što smo željeli zastupniku skrenuti pažnju. Jedan od primjera je da se kod bodovanja ne stvaraju velike razlike ovisno o indeksu razvijenosti i da bi se možda i na taj dio trebala obratiti pažnja. Svakako vjerujem da će u vremenima koja su pred nama sredstava biti, a ostalo je na nama i našim zastupnicima u Europskom parlamentu, kao i na resornim ministarstvima da nam na tom putu do uspjeha olakšaju – zaključio je Gregurović.

www.sjever.hr
17.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.