Now Reading:
Odlične vijesti za turiste: Zagreb je sigurna turistička destinacija, a gradska Turistička zajednica i policija nastavljaju suradnju na zajedničkom projektu
Full Article 1 minutes read

Odlične vijesti za turiste: Zagreb je sigurna turistička destinacija, a gradska Turistička zajednica i policija nastavljaju suradnju na zajedničkom projektu

Policijska uprava zagrebačka i Turistička zajednica grada Zagreba pokrenule su 2018. godine, projekt stranog jezika u turističke svrhe za policijske službenike. Radi se o projektu usavršavanja stranih jezika vezanih uz policijski posao, ali i upoznavanje grada i njegovih povijesnih, kulturnih znamenitosti, gastronomske ponude, prometnih i ostalih općih informacija, kako bi se sa stranim turistima ostvarila kvalitetna komunikacija kada posjećuju Zagreb.

Tečajevi su provedeni 2018., 2019. i jedan u 2020. godini, a u njima je ukupno sudjelovalo 23 polaznika.

Za vrijeme provedbe projekta „Sigurna turistička destinacija“ tijekom turističkih sezona 2019. i 2022. godine, policijski službenici koji su završili tečaj bili su uključeni u zajedničke policijske ophodnje sa stranim policijskim službenicima iz Republike Koreje i Narodne republike Kine. S kolegama su ostvarili komunikaciju na engleskom jeziku i pritom uspješno prezentirali usvojeno znanje.

Suradnja Policijske uprave zagrebačke i Turističke zajednice grada Zagreba nastavlja se i u 2023. godini provedbom novih tečajeva i to na njemačkom jeziku. Trenutno je u tijeku održavanje tečaja za 8 polaznika u trajanju od siječnja do travnja 2023. godine.

www.sjever.hr / infozagreb.hr
17.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.