Now Reading:
Odlične vijesti za turiste: Zagreb je sigurna turistička destinacija, a gradska Turistička zajednica i policija nastavljaju suradnju na zajedničkom projektu
Full Article 1 minutes read

Odlične vijesti za turiste: Zagreb je sigurna turistička destinacija, a gradska Turistička zajednica i policija nastavljaju suradnju na zajedničkom projektu

Policijska uprava zagrebačka i Turistička zajednica grada Zagreba pokrenule su 2018. godine, projekt stranog jezika u turističke svrhe za policijske službenike. Radi se o projektu usavršavanja stranih jezika vezanih uz policijski posao, ali i upoznavanje grada i njegovih povijesnih, kulturnih znamenitosti, gastronomske ponude, prometnih i ostalih općih informacija, kako bi se sa stranim turistima ostvarila kvalitetna komunikacija kada posjećuju Zagreb.

Tečajevi su provedeni 2018., 2019. i jedan u 2020. godini, a u njima je ukupno sudjelovalo 23 polaznika.

Za vrijeme provedbe projekta „Sigurna turistička destinacija“ tijekom turističkih sezona 2019. i 2022. godine, policijski službenici koji su završili tečaj bili su uključeni u zajedničke policijske ophodnje sa stranim policijskim službenicima iz Republike Koreje i Narodne republike Kine. S kolegama su ostvarili komunikaciju na engleskom jeziku i pritom uspješno prezentirali usvojeno znanje.

Suradnja Policijske uprave zagrebačke i Turističke zajednice grada Zagreba nastavlja se i u 2023. godini provedbom novih tečajeva i to na njemačkom jeziku. Trenutno je u tijeku održavanje tečaja za 8 polaznika u trajanju od siječnja do travnja 2023. godine.

www.sjever.hr / infozagreb.hr
17.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.