Now Reading:
Mjesec svjesnosti o raku debelog crijeva: I Marković podržao javnozdravstvenu akciju u Varaždinu: Preventivni pregled ne košta ih ništa, a može značiti život
Full Article 1 minutes read

Mjesec svjesnosti o raku debelog crijeva: I Marković podržao javnozdravstvenu akciju u Varaždinu: Preventivni pregled ne košta ih ništa, a može značiti život

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković u petak je podržao javnozdravstvenu akciju koja se održala na Franjevačkom trgu, povodom obilježavanja Mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva.

Organizatori obilježavanja su Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, ILCO društvo Varaždin i Savjet za zdravlje Varaždinske županije uz sudjelovanje Medicinske škole Varaždin i patronažne službe Doma zdravlja Varaždin.

Tijekom akcije građanima je ponuđeno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, prezentirano im je testiranje na okultno krvarenje u stolici te su dobili savjete o zdravoj prehrani i zdravom načinu života.

Zamjenik Marković ovom je prilikom istaknuo kako je važno zajedničkim akcijama podizati svijest građanima o prevenciji i ranom otkrivanju raka debelog crijeva te pružiti podršku oboljelima.

-Preventivnim pregledima mogu se i spriječiti i zaustaviti ovako teške bolesti, zato treba voditi brigu o svojem zdravlju, posebice naši građani u ciljanim dobnim skupinama između 50. i 74. godine. Pozivam sve naše sugrađane da se odazovu pozivu na preventivni pregled, ne košta ih ništa, a može značiti život – rekao je Marković.

sjever.hr
17.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.