Now Reading:
Grad Mursko Središće prema ulaganjima u predškolski odgoj u top 10 gradova u Hrvatskoj – u planu su novi projekti koji će najmlađima osigurati nadstandard!
Full Article 2 minutes read

Grad Mursko Središće prema ulaganjima u predškolski odgoj u top 10 gradova u Hrvatskoj – u planu su novi projekti koji će najmlađima osigurati nadstandard!

U Murskom Središću trenutno se uspješno provodi projekt Vrtić za sve, ukupne vrijednosti oko 4,5 milijuna kuna, odnosno 600 tisuća eura kroz koji se ponovo osigurava visoki predškolski standard i produljeni boravak djece u vrtiću uz jednu od nižih cijena vrtića u županiji.

To nije prvi projekt u mandatu ravnateljice Dječjeg vrtića Maslačak Ivane Maltarić. Nastavak je to projekta Svi u vrtić, ukupne vrijednosti oko 14 milijuna kuna pomoću kojeg su ovako visoki standard, kao i produženi boravak i postavljeni.

Produženi je boravak za roditelje besplatan, kao i brojne druge aktivnosti, poput edukacija za odgajatelja, kazališne predstave, filmovi, didaktička oprema, razna igrala i slično.

Kada se ovom projektu pribroji i investicija izgradnje dječjeg vrtića koji je svečano otvoren 2019. godine ne čudi da je Grad Mursko Središće prema istraživanjima portala Gradonačelnik.hr među deset gradova u Republici Hrvatskoj s najvećim ulaganjima u dječji vrtić.

I tu se ne namjerava stati, već je odobren i projekt dogradnje dječjeg vrtića za četiri nove skupine čime će biti dodatno osiguran nadstandard za predškolski odgoj na području Murskog Središća. Također, nemali se broj aktivnosti provodi kroz Društvo Naša djeca, kojem je Ivana Maltarić također predsjednica. Udruga je dala doprinos i tome što je Mursko Središće dobilo status Grada prijatelja djece.

Dječji vrtić ima i područni odjel u Peklenici, gdje se također u sklopu projekta provodi sve što i u Murskom Središću.

www.sjever.hr / mursko-sredisce.hr
17.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.