Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Sunčani i topli petak čak će i najosjetljivijim meteoropatima popraviti raspoloženje
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Sunčani i topli petak čak će i najosjetljivijim meteoropatima popraviti raspoloženje

Prema prognozi DHMZ-a, pred nama je idealno vrijeme za kraj radnog tjedna i najavu vikenda. Sunčani i topli petak čak će i najosjetljivijim meteoropatima popraviti raspoloženje.

Vjetar će biti slab, popodne ponegdje umjeren jugoistočni. Na moru će prijepodne puhati umjerena bura, lokalno u Dalmaciji s jakim udarima, a sredinom dana posve će oslabjeti, dok je popodne mjestimice moguć umjeren sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu bit će od -5 do 0, a na moru većinom između 3 i 7 °C, a najviša dnevna kretat će se od 12 do 16 °C.

U većem dijelu zemlje će se jutarnja temperatura zraka sniziti, pa osobito kroničnim bolesnicima prognostičari savjetuju zaštitu od hladnoće, iako će vjetar slabjeti i manje nego prethodnih dana utjecati na pojačavanje osjeta hladnoće. Popodnevna temperatura zraka će porasti u cijeloj zemlji u odnosu na prethodne dane a bit će i pretežno sunčano, što će povoljno utjecati na raspoloženje, koncentraciju i radni učinak, a kroničnim bolesnicima olakšavati podnošenje njihovih bolesti.

www.sjever.hr / DHMZ
17.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.