Now Reading:
NE PROPUSTITE U centru Krapine zamirisat će uskrsni muffini i kolači, a očekuju vas ples, igre, veselje i nastup popularne Mije Dimšić
Full Article 2 minutes read

NE PROPUSTITE U centru Krapine zamirisat će uskrsni muffini i kolači, a očekuju vas ples, igre, veselje i nastup popularne Mije Dimšić

Bliži se Uskrsni sajam u Krapini zahvaljujući kojem će se središtem grada proširiti mirisi uskrsnih muffina i kolača, dok sve posjetitelje očekuje i puno plesa, veselja, animacije, igre i nezaobilaznih proizvoda povezanih s Uskrsom – pisanica te raznih drugih predmeta.

Uskrsni sajam na redu je 1. travnja od 18 sati u Parku Matice hrvatske, dok je u 20 sati na rasporedu koncert popularne Mije Dimšić koji se se održati u Glazbenom paviljonu u parku.

Turistička zajednica Grada Krapine u sklopu projekta „Tradicija na suvremen način“ kojeg je podržalo i Ministarstvo turizma i sporta, u suradnji sa Srednjom školom Pregrada i Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok promovirat će Uskrs u Zagorju na drugačiji suvremen način prilagođen današnjim vremenima.

Tradicionalni uskršnji običaji zagorskog kraja nisu pali u zaborav i zadržani su do danas u zagorskim obiteljima, a najviše se odnose na ukrašavanje pisanica i blagovanje uskrsnih kolača kao što su gibanice od maka i oraha, slatki kruh, salenjaci.

-Ideja projekta bila je povezati turistički gastro proizvod s tradicijom i uskrsnim običajima u Zagorju, na suvremen način – objašnjavaju iz krapinske Turističke zajednice.

Tako će na Uskrsnom sajmu posjetitelji moći kušati novi turistički gastro proizvod, zdrave muffine bez glutena s okusom maka i limuna, oraha i slatkog kruha s jabukama, u specifičnoj glinenoj posudici i u recikliranom papiru, a uređivat će se i izlog najstarije krapinske pekare „Pekom“.

www.sjever.hr / FB Turistička zajednica Grada Krapine
14.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.