Now Reading:
Odlični turistički pokazatelji – Bjelovarsko-bilogorska županija ostvarila 71 posto više dolazaka i 62 posto više noćenja nego lani
Full Article 2 minutes read

Odlični turistički pokazatelji – Bjelovarsko-bilogorska županija ostvarila 71 posto više dolazaka i 62 posto više noćenja nego lani

U prva dva mjeseca ove godine na području Bjelovarsko-bilogorske županije ostvareno je 71 posto više dolazaka i 62 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuju to podaci nacionalnog sustava evidencije gostiju eVisitor.

Ostvareno je 5.237 dolazaka i 19.007 noćenja. Iako je uglavnom riječ o domaćim gostima zamjetan je porast udjela stranih gostiju u turističkom prometu. Tako je u siječnju i veljači ostvareno 1.317 dolazaka i 6.066 noćenja stranih gostiju što je za 111 posto bolje u dolascima i 183 posto bolje u noćenjima u odnosu na prošlu godinu.

Zadovoljan ovakvim brojkama je i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić koji je naglasio kako su turistički rezultati sve bolji.

-Drago mi je da ulaganja u unapređenje kvalitete smještaja i ukupne ponude daju rezultate i da je ovo područje sve privlačnije gostima. Na području županije planiraju se velike investicije u turizmu, posebno na bjelovarskom i daruvarskom području. Nadam se uspješnom prolasku projekata koji su prijavljeni na trenutačno dostupne natječaje, a koji će sigurno dati potpuno novu perspektivu ovom području – kazao je Marušić.

Najavio je i da će Županija, najvjerojatnije u svibnju, zajedno sa županijskom Turističkom zajednicom raspisati javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za unapređenje kvalitete turističke ponude. Ta mjera pomoći privatnim iznajmljivačima po prvi je puta uvedena prošle godine te je imala izvrstan odjek.

Brojem dolazaka i noćenja u prva dva ovogodišnja mjeseca i dalje prednjači Turistička zajednica Daruvar-Papuk na čijem je području zabilježeno nešto više od 3 tisuće dolazaka i oko 11.700 noćenja. Slijedi Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar s dvostruko većim brojem dolazaka, 1.318 i gotovo dva i pol puta većim brojem noćenja, 4.755, u odnosu na isto razdoblje 2022. godine. Na trećem je mjestu Turistička zajednica Sjeverna Moslavina koja također bilježi rast, a zatim slijede Turistička zajednica Čazma te Turistička zajednica Grubišno Polje.

www.sjever.hr / bbz.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.