Now Reading:
JE LI MOGUĆE?? Nećete vjerovati što je šef varaždinske hitne zabranio medicinskim sestrama i tehničarima
Full Article 2 minutes read

JE LI MOGUĆE?? Nećete vjerovati što je šef varaždinske hitne zabranio medicinskim sestrama i tehničarima

Ravnatelj varaždinskog Zavoda za hitnu medicinu šokirao je zaposlenike, jer je zabranio medicinskim sestrama i tehničarima da se voze na suvozačkom mjestu u sanitetskim vozilima, prenosi tportal.

Naime, kako javlja portal danas.hr, njega je zbog ponižavanja i ugrožavanja života prijavio sindikat.

U kabini sanitetskog vozila samo je vozač, dok svi ostali djelatnici sjede iza, u prostoru za pacijente i to čak kad nema pacijenata zbog čega su djelatnici ogorčeni.

-Samim time što možete primijetiti dok se sad vozimo koliko ovdje iza lupa, drnda i sve se trese, puno je ugodnije sjediti naprijed nego cijelo vrijeme iza. Ne bi mi bilo ugodno da cijelo vrijeme sjedim iza, a da pacijenta nema. Ako moram, ako je pacijent ovdje – da, ali ako ga nema mislim da nema potrebe da sjedimo iza, da smo sami – kazala je za RTL Marija Govorušić, medicinska sestra.

Osim što ih se ponižava i vrijeđa, ovom odlukom, ističu, dovodi se u opasnost i njihov život.

-Vozilo je zatvorenog prostora. Tehničar ili sestra ne vidi ono što se događa ispred samog vozila ili u prometu. Naravno, kod bilo kakve nekakve nagle reakcije – kolege ili kolegice mogu zadobiti nekakve povrede. Apsolutno ugrožava njihove živote i nadam se da se neće podržati ta odluka u njihovom zavodu – ističe Silvio Šarec, medicinski tehničar i vozač u Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Šef varaždinskog Zavoda za hitnu medicinu protiv kojeg je sindikat podnio kaznenu i prekršajnu prijavu nije htio pred kameru, dok predsjednik Hrvatskog sindikata hitne medicine, Danijel Šota ističe da bi bilo smiješno da nije tužno.

-Svi smo užasnuti s tako nečim jer čovjek je pokazao očito nerazumijevanje, ne samo prema ljudskosti svojih djelatnika nego i prema struci koja upravo radi u tom sanitetskom prijevozu – rekao je.

Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara, Mario Gazić rekao je da su pomalo ljuti na ovakvu odluku ravnatelja varaždinske hitne i pitaju se na temelju kojih je pravilnika uopće donesena.

www.sjever.hr / tportal.hr / danas.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.