Now Reading:
JE LI MOGUĆE?? Nećete vjerovati što je šef varaždinske hitne zabranio medicinskim sestrama i tehničarima
Full Article 2 minutes read

JE LI MOGUĆE?? Nećete vjerovati što je šef varaždinske hitne zabranio medicinskim sestrama i tehničarima

Ravnatelj varaždinskog Zavoda za hitnu medicinu šokirao je zaposlenike, jer je zabranio medicinskim sestrama i tehničarima da se voze na suvozačkom mjestu u sanitetskim vozilima, prenosi tportal.

Naime, kako javlja portal danas.hr, njega je zbog ponižavanja i ugrožavanja života prijavio sindikat.

U kabini sanitetskog vozila samo je vozač, dok svi ostali djelatnici sjede iza, u prostoru za pacijente i to čak kad nema pacijenata zbog čega su djelatnici ogorčeni.

-Samim time što možete primijetiti dok se sad vozimo koliko ovdje iza lupa, drnda i sve se trese, puno je ugodnije sjediti naprijed nego cijelo vrijeme iza. Ne bi mi bilo ugodno da cijelo vrijeme sjedim iza, a da pacijenta nema. Ako moram, ako je pacijent ovdje – da, ali ako ga nema mislim da nema potrebe da sjedimo iza, da smo sami – kazala je za RTL Marija Govorušić, medicinska sestra.

Osim što ih se ponižava i vrijeđa, ovom odlukom, ističu, dovodi se u opasnost i njihov život.

-Vozilo je zatvorenog prostora. Tehničar ili sestra ne vidi ono što se događa ispred samog vozila ili u prometu. Naravno, kod bilo kakve nekakve nagle reakcije – kolege ili kolegice mogu zadobiti nekakve povrede. Apsolutno ugrožava njihove živote i nadam se da se neće podržati ta odluka u njihovom zavodu – ističe Silvio Šarec, medicinski tehničar i vozač u Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Šef varaždinskog Zavoda za hitnu medicinu protiv kojeg je sindikat podnio kaznenu i prekršajnu prijavu nije htio pred kameru, dok predsjednik Hrvatskog sindikata hitne medicine, Danijel Šota ističe da bi bilo smiješno da nije tužno.

-Svi smo užasnuti s tako nečim jer čovjek je pokazao očito nerazumijevanje, ne samo prema ljudskosti svojih djelatnika nego i prema struci koja upravo radi u tom sanitetskom prijevozu – rekao je.

Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara, Mario Gazić rekao je da su pomalo ljuti na ovakvu odluku ravnatelja varaždinske hitne i pitaju se na temelju kojih je pravilnika uopće donesena.

www.sjever.hr / tportal.hr / danas.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.