Now Reading:
Diljem Trnovca Bartolovečkog niču nova dječja igrališta – za Skate park i četiri nova igrališta Općina osigurala 170.000 eura
Full Article 2 minutes read

Diljem Trnovca Bartolovečkog niču nova dječja igrališta – za Skate park i četiri nova igrališta Općina osigurala 170.000 eura

Diljem Općine Trnovec Bartolovečki u tijeku su radovi na izgradnji novih dječjih igrališta, a u naselju Trnovec dovršen je novi Skate park. Kako je prilikom obilaska radova najavila načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković četiri nova dječja igrališta u naseljima Trnovec, Štefanec i Šemovec trebala bi biti završena do kraja mjeseca, dok je u sklopu novog Skate parka predviđeno i uređenje okoliša.

Vrijednost izgradnje Skate parka procijenjena je na 60.000 eura, a čak 46.000 eura Općina je osigurala prijavljivanjem na natječaj LAG Izvora. Načelnica Vitković najavila je i daljnje proširenje parka za što je izrada projekata već naručena.

-U planu nam je javiti se na novi LAG-ov natječaj koji će biti objavljen 2024. godine. Ići ćemo u daljnje proširenje ovog prostora te bi jedan dio od sredstava osigurali za postavljanje spravi za vježbanje i za nova dječja igrala za manju djecu – rekla je Vitković.

Kao sljedeći korak Vitković navodi uređenje okoliša oko parka.

-Navoz zemlje je počeo, treba još postaviti fini sloj zemlje i posijati travu. Čim to vremenski uvjeti dozvole, mi smo spremni za završetak uređenja okoliša kako bi se to privelo svrsi i kako oko Skate parka ne bi bilo blata. Postavit ćemo i reflektore da osvijetlimo park. Sve ovisi o vremenskim prilikama, a sredstva su osigurana u proračunu Općine Trnovec Bartolovečki – izjavila je Vitković te dodala kako su predviđena sredstva i za uređenje šetnice koja će park učiniti još dostupnijim.

U Općini Trnovec Bartolovečki radi se na novim, ali i na uređenju i sanaciji starih igrališta, a završetak tih radova previđen je do kraja ovog mjeseca.

-Ukupna vrijednost nabave za sva 4 igrališta s kompletnim uređenjem je 110.000 eura, a sva financijska sredstva osigurala je Općina Trnovec Bartolovečki iz svog proračuna. Dobavljač igrala je spreman, a vjerujem da će do kraja ovog mjeseca biti postavljena sva četiri nova igrališta – dva u Trnovcu, te po jedno u Štefancu i Šemovcu – rekla je Vitković.

www.sjever.hr
12.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.