Now Reading:
Grad Čakovec i ove će godine razveseliti svoje umirovljenike i primatelje osobne invalidnine uskrsnicom
Full Article 2 minutes read

Grad Čakovec i ove će godine razveseliti svoje umirovljenike i primatelje osobne invalidnine uskrsnicom

umirovljenici

Grad Čakovec i ove će godine povodom Uskrsa razveseliti svoje umirovljenike i primatelje osobne invalidnine uskrsnicom, koju će moći preuzeti u prostorima Gradske uprave, u razdoblju od utorka, 28. ožujka do četvrtka, 6. travnja ove godine.

Pravo na uskrsnicu imaju umirovljenici čija mirovina, uključujući i inozemnu, ne prelazi 335 eura, odnosno 2.524,05 kuna te sve osobe, primatelji osobne invalidnine s područja Čakovca. Sredstva za tu namjenu osigurana su u Gradskom proračunu, a iznos uskrsnice s prošlogodišnjih 200 kuna odnosno 26,54 eura, zaokružen je na 30 eura.

– Podjelom uskrsnica želimo zahvaliti svima onima koji su stvarali i na svoj način još stvaraju i uljepšavaju naš grad, onima koji su nam neiscrpni izvor znanja i najbolji učitelji kada su senzibilizacija društva te boljitak zajednice u pitanju. Ovo je novac koji dobivaju u prostorima Gradske uprave, no važno je naglasiti da su to sredstva svih građana Čakovca, kao poruka svih Čakovčana da cijenimo sve naše sugrađane treće životne dobi, da poštujemo ono što su za nas odradili u svom radnom vijeku te da smo društvo koje brine o najosjetljivijim skupinama građana. U moru poskupljenja života općenito, nadam se da će im ova socijalna mjera od 30 eura biti jedan vjetar u leđa i omogućiti im dostojanstvene blagdane – poručuje gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini te ističe ponos što upravo zajedno sa sugrađanima rade na novim projektima podrške sugrađanima kojima je ista potrebna.

Svi koji zadovoljavaju uvjete za dobivanje Uskrsnice, trebaju donijeti osobnu iskaznicu ili drugi identifikacijski dokument, a umirovljenici i potvrdu o visini mirovine za veljaču 2023. godine, koju izdaje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Uskrsnicu, uz predočenje svih potrebnih dokumenata može podići i član obitelji u ime umirovljenika ili primatelja osobne invalidnine.

www.sjever.hr
08.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.