Now Reading:
Uz obilje pjesme i smijeha u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin obilježen Dan žena, Zagorec: Žene, hvala vam na svemu. Ovo zlatno razdoblje posvetite sebi!
Full Article 3 minutes read

Uz obilje pjesme i smijeha u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin obilježen Dan žena, Zagorec: Žene, hvala vam na svemu. Ovo zlatno razdoblje posvetite sebi!

Prigodnom svečanošću danas je u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin obilježen Međunarodni dan žena, kojem je prisustvovala i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec koja je korisnicama i djelatnicama uputila iskrene čestitke povodom njihova Dana.

– Svojim dugogodišnjim radom, životnim iskustvom ove žene doprinijele su i oblikovale zajednicu u kojoj danas živimo. Stoga ova mala gesta kao što je to obilježavanje dana žena, neka im bude zahvala za sve što su učinile i čine za naše društvo. Žene, često puta, samu sebe stavljaju u drugi plan, nemajući vremena za sebe jer vode brigu o drugima. Želim stoga, a i nadam se da su upravo u ovom zlatnom razdoblju svoga života – posvećene sebi, da uživaju u samoj sebi i vode brigu o sebi. Sigurna sam da se ovdje, u ovom Domu, osjećaju ugodno i zadovoljno, a mi ćemo i dalje kao Županija, zajedno s vodstvom Doma ulagati napore da im život ovdje u domu bude što ugodniji – rekla je, između ostalog, zamjenica župana Zagorec.

Ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin Alen Runac rekao je kako je njima u Domu, gotovo svaki dan – Dan žena.

– Gotovo 90 posto naših zaposlenika čine žene, dok ostatak otpada na muškarce. Stoga je jedan normalan slijed bio, da nakon što smo obilježili Valentinovo, maškare, rođendane, da obilježimo i ovaj praznik posvećen našim ženama – djelatnicama, ali i korisnicama Doma. Trenutno je u našem Domu smješteno 360 korisnika, za koje se trudimo da kroz razne aktivnosti, od folklorne grupe, likovne, recitatorske…., pružimo im što sadržajniji i ugodniji boravak u Domu – istaknuo je ravnatelj Runac zahvalivši se na posjeti zamjenici župana Silviji Zagorec, pročelnici Ljubici Božić ali i djelatnicama Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje.

Zadovoljstvo što su ih se i ove godine sjetili, nisu krile ni same korisnice.

-Gledajući kroz povijest žene su ipak malo ravnopravnije u društvu nego prije. Izborile su se za svoja prava, ali još uvijek ima mjesta za napredak – rekla je korisnica Doma Ružica Žganec.

Njene riječi potvrdila je i Magdalena Brajša.

-Iako žene još uvijek prevladavaju u radu u trgovinu ili pak zdravstvu, možemo se pohvaliti kako smo imali i ženu premijerku, ali i ženu predsjednicu. Mi kao žene trudimo se da se poboljša naš položaj, trudi se i naše zakonodavstvo da stavi položaj žene na pravo mjesto, ali da li uvijek uspije to je pitanje.

www.sjever.hr
08.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.