Now Reading:
Gase se Facebook i Instagram po Europi?
Full Article 2 minutes read

Gase se Facebook i Instagram po Europi?

Meta se suočava s velikom pravnom odlukom zbog koje bi mogla ugasiti i Facebook i Instagram u Europi.

Komisija za zaštitu podataka je u srpnju objavila nacrt odluke o suspenziji pravnog alata, a koji čeka odobrenje drugih regukatora zaštite osobnih podataka u Europi i trebao bi biti dovršen do sredine svibnja – prije nego Europska unija i SAD pokrenu sklapanje novog ugovora o prijenosu podataka.

Meta je poručila da bi takva odluka mogla ugasiti njihove usluge po Europi iz razloga što se više neće moći legalno slati osobne podatke u SAD.

-Ako Europska komisija ne usvoji nikakvu odluku o primjerenosti i ne budemo li se mogli i dalje oslanjati na standardne ugovorne klauzule ili na druge alternativne načine prijenosa podataka iz Europske unije u SAD, vjerojatno nećemo moći ponuditi niz naših najznačajnijih proizvoda i usluga, uključujući Facebook i Instagram, u Europi – poručili su u veljači, a prenosi Tportal.

Irska šefica za privatnost Helen Dixon, koja vodi Komisiju za zaštitu podataka je rekla da ne planira odustati od provedbe GDPR-a, zakona o zaštiti podataka i privatnosti.

Ovaj slučaj odnosi se na povijesni sukob zakona EU-a i SAD-a, koji je u procesu rješavanja putem novog okvira EU-a i SAD-a za privatnost podataka… Pozdravljamo napredak koji su kreatori politika postigli u osiguravanju kontinuiranog prijenosa podataka preko granica i čekamo konačnu odluku regulatora o ovom pitanju – poručio je glasnogovornik Mete.

FOTO: ilustracija
sjever.hr/tportal.hr
08.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.