Now Reading:
Gase se Facebook i Instagram po Europi?
Full Article 2 minutes read

Gase se Facebook i Instagram po Europi?

Meta se suočava s velikom pravnom odlukom zbog koje bi mogla ugasiti i Facebook i Instagram u Europi.

Komisija za zaštitu podataka je u srpnju objavila nacrt odluke o suspenziji pravnog alata, a koji čeka odobrenje drugih regukatora zaštite osobnih podataka u Europi i trebao bi biti dovršen do sredine svibnja – prije nego Europska unija i SAD pokrenu sklapanje novog ugovora o prijenosu podataka.

Meta je poručila da bi takva odluka mogla ugasiti njihove usluge po Europi iz razloga što se više neće moći legalno slati osobne podatke u SAD.

-Ako Europska komisija ne usvoji nikakvu odluku o primjerenosti i ne budemo li se mogli i dalje oslanjati na standardne ugovorne klauzule ili na druge alternativne načine prijenosa podataka iz Europske unije u SAD, vjerojatno nećemo moći ponuditi niz naših najznačajnijih proizvoda i usluga, uključujući Facebook i Instagram, u Europi – poručili su u veljači, a prenosi Tportal.

Irska šefica za privatnost Helen Dixon, koja vodi Komisiju za zaštitu podataka je rekla da ne planira odustati od provedbe GDPR-a, zakona o zaštiti podataka i privatnosti.

Ovaj slučaj odnosi se na povijesni sukob zakona EU-a i SAD-a, koji je u procesu rješavanja putem novog okvira EU-a i SAD-a za privatnost podataka… Pozdravljamo napredak koji su kreatori politika postigli u osiguravanju kontinuiranog prijenosa podataka preko granica i čekamo konačnu odluku regulatora o ovom pitanju – poručio je glasnogovornik Mete.

FOTO: ilustracija
sjever.hr/tportal.hr
08.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.