Now Reading:
Za daljnji razvoj Nogometne akademije, županijski Savez sportova NK Varaždinu donirao 67 tisuća eura: „Trenutna situacija na ljestvici najbolja je potvrda da se dobro radi”
Full Article 3 minutes read

Za daljnji razvoj Nogometne akademije, županijski Savez sportova NK Varaždinu donirao 67 tisuća eura: „Trenutna situacija na ljestvici najbolja je potvrda da se dobro radi”

Za rad Nogometne akademije, u Nogometni klub Varaždin u ponedjeljak je stiglo 67 tisuća eura. Riječ je o donaciji Saveza sportova Varaždinske županije kojom se potiče daljnji razvoj najmlađih nogometnih kadrova o čemu su ugovor potpisali Krešimir Čop, predsjednik županijskog Saveza sportova i Dražen Vitez, predsjednik Nogometnog kluba Varaždin.

Kako je pojasnio Čop, ovo je prva godina da Varaždinska županija sva sredstva namijenjena sportu planira preko Saveza sportova Varaždinske županije, u skladu s odredbama Zakona o sportu. Ova donacija tako je nastavak tradicije od prije tri godine, a ove godine županijski je Savez sportova za Nogometnu akademiju varaždinskog nogometnog kluba osigurao 67 tisuća eura.

-Imamo još dva projekta – oba sa Županijskim nogometnim savezom koji se tiču sportskog instruktora u iznosu od 17 tisuća eura i ulaganja u sportsku infrastrukturu u iznosu od 27 tisuća eura. U taj projekt ulaze i Županijski nogometni savez, Savez sportova Varaždinske županije i Hrvatski nogometni savez te se svake godine skupi milijun eura što se ulaže u podizanje kvalitete infrastrukture na području županije – rekao je Čop.

Naglasio je da je ove godine za sport namijenjeno gotovo milijun kuna više, odnosno oko 150 tisuća eura više nego prijašnjih godina.

-Savez provodi ukupno 16 projekata kojima sufinancira sport na području Varaždinske županije s tendencijom da se najveći dio sredstava ulaže u sportske škole i najmlađe dobne kategorije, kao što je primjer i s Nogometnom akademijom Nogometnog kluba Varaždin – ističe Čop.

Zahvalivši Varaždinskoj županiji i Savezu sportova na nastavku odlične suradnje i donaciji sredstava za rad njihove Nogometne akademije, Vitez je objasnio kako u zadnjih nekoliko godina mladi nogometaši postižu jako dobre rezultate. To potvrđuje i trenutna situacija na prvenstvenoj ljestvici gdje juniori, kadeti i pioniri drže 5. mjesto.

– To je potvrda da se dobro radi, da se novac dobro troši i da vodimo računa da naša sportska akademija razvija djecu, da zdravo žive, da uče socijalne vještine, da se vesele kad pobjeđuju, tuguju kad izgube i to je najveća vrijednost – rekao je Vitez.

Iako neće svaki član Nogometne akademije koja trenutno broji 250 djece i 14 trenera postati nogometaš, Vitez naglašava kako će ova donacija doprinijeti razvoju kluba, ali i da će neki od tih dječaka u budućnosti sasvim sigurno nositi dres prve ekipe.

-To nam je i želja, da u budućnosti dres Nogometnog kluba Varaždin nosi najveći broj djece s područja Varaždinske županije – poručio je Vitez.

tklopotan / www.sjever.hr
06.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.