Now Reading:
Uz potporu Ministarstva kulture i medija Općina Bednja nastavlja čuvati i promovirati svoj izvorni govor
Full Article 2 minutes read

Uz potporu Ministarstva kulture i medija Općina Bednja nastavlja čuvati i promovirati svoj izvorni govor

Zahvaljujući potpori koja je ovih dana stigla iz Ministarstva kulture i medija, Općina Bednja i ove godine nastavlja s provođenjem edukativnih radionica očuvanja bednjanskog govora za djecu. Ovo je još jedna potvrda da je vrijednost bednjanskog govora te važnost njegovog očuvanja i prenošenja na mlađe generacije prepoznata i na razini Republike Hrvatske.

Naime, Ministarstvo je u sklopu svog programa zaštite pokretnih kulturnih dobara ove godine Općini Bednja dodijelilo bespovratna sredstva u iznosu od 2.123,56 eura, odnosno 16.000 kuna.

– Drago mi je što je Ministarstvo i ove godine prepoznalo vrijednost programa kojeg Općina Bednja već kontinuirano provodi. Bednjanski je govor važan dio kulturne baštine i tradicije našeg kraja zbog čega ovim radionicama nastojimo spriječiti njegovo izumiranje. Poticanjem očuvanja bednjanskog govora među djecom našu bogatu kulturu prenosimo na buduće generacije i potičemo naše najmlađe da ju njeguju i poštuju. To je garancija da će tradicija, kultura i baština živjeti i dalje – rekao je načelnik Damir Poljak.

Uz provođenje radionica za djecu i skori dovršetak izgradnje Polivalentnog kulturnog centra za očuvanje bednjanskog govora, jedan od vokalno najbogatijih, najstarijih i najkompliciranijih govora kajkavskog narječja sasvim sigurno neće biti zaboravljen.

www.sjever.hr
06.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.