Now Reading:
Idealan nedjeljni recept: ove mekane i ukusne kiflice gotove su za pola sata, a potrebne sastojke sigurno imate kod kuće
Full Article 1 minutes read

Idealan nedjeljni recept: ove mekane i ukusne kiflice gotove su za pola sata, a potrebne sastojke sigurno imate kod kuće

Nedjelju bez slatkog teško je zamisliti, a ako tražite ukusnu slasticu za koju nije potrebno puno vremena, ovaj je recept idealan za vas. Zadovoljna.hr donosi recept za slatke, mekane i ukusne kiflice u koje ne idu ni kvasac ni jaja, a priprema je brza i jednostavna.

Sastojci:

500 g glatkog brašna
200 g masti
150 ml mlijeka
100 ml jogurta sobne temperature
2 paketa praška za pecivo
pekmez ili džem za punjenje

Priprema:

Glatko brašno prosijte s praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i zamijesite glatko tijesto. Mijesite oko 10 minuta.

Tijesto bez kvasca ne treba se odmarati kako bi se poduplalo, pa kiflice možete odmah oblikovati. Razdvojite tijesto u dvije kugle. Svaku kuglu razvaljajte na debljinu od centimetar, narežite na trokute.

Na svaki trokut stavite omiljeni voćni namaz pa zarolajte kiflicu. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje, premažite otopljenom mašću pa pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.

Kada se malo ohlade uvaljajte ih u šećer u prahu i poslužite uz kavu ili čaj.

Foto: pixabay
www.sjever.hr / zadovoljna.hr
05.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.