Now Reading:
Tradicionalnom podjelom cvijeća varaždinski HNS sugrađankama čestitao Međunarodni dan žena: Za jednaka prava moramo se boriti svaki dan
Full Article 2 minutes read

Tradicionalnom podjelom cvijeća varaždinski HNS sugrađankama čestitao Međunarodni dan žena: Za jednaka prava moramo se boriti svaki dan

Već tradicionalno, povodom nadolazećeg Međunarodnog dana žena, članovi varaždinskog HNS-a u subotu su cvijećem i malim znakom pažnje razveselili svoje sugrađanke i čestitali im njihov dan. Uz mjesne odbore i centar grada, posjetili su i varaždinski Dom za starije i nemoćne osobe kako bi zahvalili umirovljenicama koje su cijeli svoj radni vijek stvarale bolju, ljepšu i ravnopravniju zajednicu.

Iako je društvo napredovalo po pitanju ženskih prava, HNS kao liberalna stranka centra ističe kako su borba protiv svih oblika diskriminacije i neravnopravnosti i dalje nužni, a prava i ravnopravnost žena nešto je za što se potrebno glasno zalagati svaki dan, ne samo na Međunarodni dan žena.

– Osim malog znaka pažnje kojim smo našim sugrađankama čestitali njihov dan, željeli smo poslati poruku da se njihovi uspjesi moraju slaviti svaki dan, ne samo na Dan žena. Iako živimo u 21. stoljeću u nekim su društvima žene i dalje diskriminirane i njihov se rad, trud i zalaganje, bilo u obrazovanju, bilo u daljnjem životu ne vrednuju jednako kao kod muškaraca. Upravo je to ono što HNS kao stranka koja se zalaže za potpunu i istinsku ravnopravnost svih građana želi promijeniti – rekao je Igor Klopotan, predsjednik varaždinskog HNS-a.

Naglasio je i da se žene, nažalost, u svakodnevnom životu i dalje susreću s raznim oblicima diskriminacije što je nedopustivo jer upravo su one stup obitelji, pa tako i društva u cjelini.

– Baš zbog toga, za njihova jednaka prava i položaj moramo se boriti svaki dan – zaključio je Klopotan.

Kao i prijašnjih godina, članovi varaždinskog HNS-a i ove su subote posjetili Dom za starije i nemoćne osobe gdje su cvijećem darivali djelatnice i umirovljenice, a sve kako bi im zahvalili na njihovom doprinosu u stvaranju boljeg i ravnopravnijeg društva te pokazali da nisu zaboravljene ni same.

www.sjever.hr
04.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.