Now Reading:
Gradsko natjecanje mladih HCK okupilo brojne krapinske učenike – Gregurović: Dati dio sebe u službu humanosti je posebno važno i treba se posebno cijeniti
Full Article 3 minutes read

Gradsko natjecanje mladih HCK okupilo brojne krapinske učenike – Gregurović: Dati dio sebe u službu humanosti je posebno važno i treba se posebno cijeniti

Osnovna škola Gornje Jesenje u subotu je bila domaćin Gradskog natjecanja mladih Hrvatskog crvenog križa iz znanja i vještina pružanja Prve pomoći, a koje se odvijalo u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina.

U kategoriji podmlatka natjecali su se učenici iz OŠ Ljudevit Gaj Krapina te OŠ Jesenje, dok su se u kategoriji mladih natjecale dvije ekipe Srednje škole Krapina. Kao pobjednici ovog Gradskog natjecanja, na Međužupanijskom natjecanju, koje će se održati u Međimurju 1. travnja, sudjelovat će učenici OŠ Jesenje i pobjednička ekipa SŠ Krapina.

Kao domaćin okupljene osnovnoškolce na samom je početku pozdravio načelnik Jesenja, Dario Cvrtila izrazivši zadovoljstvo što je upravo njihova škola, odnosno općina domaćin velikog natjecanja te je poručio mladima:

– Znanja koja se stječu na ovakvim natjecanjima kao i na edukacijama koje prethodno prolazite, možda će vam u daljnjem životu biti od ključne važnosti da nekome spasite život. Nadam se da nećete nikada imati potrebu upotrijebiti to znanje, ali sam siguran, da ukoliko se ipak nađete u takvoj situaciji da ćete upravo zahvaljujući ovakvom projektu i natjecanjima to odraditi onako kako je potrebno – poručio je mladima načelnik Cvrtila.

Naglasivši kako je ponosan na sve one koji su se uključili u pripremu ovog hvalevrijednog događanja, gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović otvorio je samo natjecanje.

– Poručio bih da u današnje vrijeme koje je uistinu ubrzano, obasuto informacijama, društvenim mrežama i nizom aktivnosti – dati dio sebe u službu humanosti je posebno važno i to je nešto što se treba posebno cijeniti – rekao je Gregurović te pritom napomenuo kako je sve ono što su natjecatelji naučili povodom natjecanja iz Prve pomoći, kapital za budućnost, no kako se nada da im nikad neće zatrebati.

– Ako pratimo sve ono što se događa oko nas, posebno ove ekstremne situacije poput nevremena, potresa, poplava, prometnih nezgoda – ovaj kapital će vam pomoći i sigurno dati mogućnost da nekome pomognete te da možda nekome spasite život – rekao je Gregurović i zahvalio svima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi se pripremili za natjecanje.

Predsjednica GDCK-a Krapina Mirjana Laginja u svom je obraćanju pojasnila kako je njihovo natjecanje po mnogo čemu drugačije od natjecanja koja se u ostalim školama odvijaju posljednjih dana.

– Natjecanje je to koje zajedno provode i Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatski Crveni Križ, odnosno naše Gradsko društvo. To je natjecanje čiji sadržaj nije sastavni dio nastavnih predmeta i za koje nećete dobiti neku ocjenu iz određenog nastavnog predmeta, ali time je ono i vrijednije i tim više vam želim čestitati što ste odlučili danas biti ovdje, što niste sve ovo učili za ocjenu, nego ste učili kako bi stekli neka nova znanja i vještine kojima možete pomoći onima kojima je pomoć potrebna – rekla je Laginja.

Suorganizator ovog natjecanja mladih je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a završno, Državno natjecanje održat će se 13. svibnja u Zagrebu.

www.sjever.hr
04.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.