Now Reading:
Na području grada Krapine i susjednih općina razvija se infrastruktura za brži pristup internetu – želite li besplatan priključak, javite se!
Full Article 50 second read

Na području grada Krapine i susjednih općina razvija se infrastruktura za brži pristup internetu – želite li besplatan priključak, javite se!

Hrvatski Telekom (HT) će do kraja ove godine izgraditi najmoderniju optičku mrežu koja će građanima na području grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj omogućiti kvalitetniji i brži pristup internetu.

Radi se o infrastrukturi s optičkim kablovima, o svjetlovodnoj nepokretnoj NGA mreži koja omogućava velike brzine pristupa bez uporabe radijskih frekvencija i elektromagnetskog zračenja. Svjetlovodna mreža je internetska i telefonska mreža koja ne emitira nikakvo zračenje.

Nova optička mreža gradi se kombinacijom EU sredstava te vlastitih investicijskih sredstava HT-a. Ukupna vrijednost projekta je 7.887.558,46 EUR, a od čega su EU sredstva u iznosu od 2.919.267,05 EUR.

Priključci na novu optičku infrastrukturu su besplatni, a svi zainteresirani za izvedbu priključaka mogu se javiti na sljedeću mail adresu: prikljucak-durmanec@t.ht.hr.

Realizacijom ovog projekta unaprijedit će se korištenje digitalnih usluga kao što su e-Građani, e-škole, e-zdravlje, kao i ostalih internetskih usluga

Sve ostale potrebne informacije objavljene su na internetskoj stranici Grada Krapine.

foto: pixabay
sjever.hr/krapina.hr
01.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.