Now Reading:
Na području grada Krapine i susjednih općina razvija se infrastruktura za brži pristup internetu – želite li besplatan priključak, javite se!
Full Article 50 second read

Na području grada Krapine i susjednih općina razvija se infrastruktura za brži pristup internetu – želite li besplatan priključak, javite se!

Hrvatski Telekom (HT) će do kraja ove godine izgraditi najmoderniju optičku mrežu koja će građanima na području grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj omogućiti kvalitetniji i brži pristup internetu.

Radi se o infrastrukturi s optičkim kablovima, o svjetlovodnoj nepokretnoj NGA mreži koja omogućava velike brzine pristupa bez uporabe radijskih frekvencija i elektromagnetskog zračenja. Svjetlovodna mreža je internetska i telefonska mreža koja ne emitira nikakvo zračenje.

Nova optička mreža gradi se kombinacijom EU sredstava te vlastitih investicijskih sredstava HT-a. Ukupna vrijednost projekta je 7.887.558,46 EUR, a od čega su EU sredstva u iznosu od 2.919.267,05 EUR.

Priključci na novu optičku infrastrukturu su besplatni, a svi zainteresirani za izvedbu priključaka mogu se javiti na sljedeću mail adresu: prikljucak-durmanec@t.ht.hr.

Realizacijom ovog projekta unaprijedit će se korištenje digitalnih usluga kao što su e-Građani, e-škole, e-zdravlje, kao i ostalih internetskih usluga

Sve ostale potrebne informacije objavljene su na internetskoj stranici Grada Krapine.

foto: pixabay
sjever.hr/krapina.hr
01.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.