Now Reading:
Pitali smo umjetnu inteligenciju tko su župani hrvatskog sjevera – neki odgovori su urnebesni!
Full Article 3 minutes read

Pitali smo umjetnu inteligenciju tko su župani hrvatskog sjevera – neki odgovori su urnebesni!

Iskoristili smo priliku koju posljednjih dana pruža ChatGPT i upitali umjetnu inteligenciju kako vidi župane sjevera Hrvatske, konkretno varaždinskog Anđelka Stričaka, međimurskog Matiju Posavca, krapinsko-zagorskog Željka Kolara i koprivničko-križevačkog Darka Korena.

Neke stvari su pogođene, a neke potpuno promašene i dobro će vas nasmijati.

Anđelko Stričak je hrvatski poduzetnik i političar, te saborski zastupnik u Hrvatskom saboru. Rođen je 1977. godine u Virovitici. Karijeru je započeo kao vlasnik tvrtke za prijevoz putnika, a kasnije se uključio u politiku kao član Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). U HDZ-u je obnašao razne funkcije, uključujući i predsjednika Gradskog vijeća Grada Virovitice. Na parlamentarnim izborima 2016. godine izabran je za saborskog zastupnika, a nakon toga ponovno na izborima 2020. godine. Tijekom svog političkog djelovanja zauzimao se za poticanje gospodarskog razvoja Virovitičko-podravske županije, a u Saboru se posebno bavio pitanjima vezanim uz turizam, promet i infrastrukturu.

Matija Posavec je hrvatski političar, trenutno na funkciji župana Međimurske županije. Rođen je 1982. godine u Čakovcu, a političku karijeru započeo je kao student kada je postao član Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati (HNS-LD). Godine 2007. postao je član Gradskog vijeća Čakovca, a nakon toga je postao zamjenik gradonačelnika. Na parlamentarnim izborima 2011. godine izabran je za saborskog zastupnika, a nakon toga je bio zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije u Vladi Republike Hrvatske. Od 2017. godine nalazi se na funkciji župana Međimurske županije, koju je osvojio na izborima kao nezavisni kandidat.

Željko Kolar je hrvatski političar, trenutno gradonačelnik grada Zagreba. Rođen je 1972. godine u Zagrebu, a političku karijeru započeo je 1992. godine u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ). Kroz HDZ je stekao iskustvo rada na raznim funkcijama, uključujući i zamjenika gradonačelnika Zagreba. Nakon što je izbačen iz HDZ-a 2015. godine, osnovao je svoju stranku nazvanu Zagreb je naš, koja je kasnije prerasla u platformu Možemo!. Na lokalnim izborima 2017. godine izabran je za gradonačelnika grada Svete Nedelje, a na izborima 2021. godine pobijedio je u utrci za gradonačelnika Zagreba. Kolar se fokusira na transparentnost u radu gradske uprave, uvođenje participativnog proračuna te borbu protiv korupcije i klijentelizma.

Darko Koren je hrvatski političar, trenutno na funkciji župana Koprivničko-križevačke županije. Rođen je 1971. godine u Koprivnici. Karijeru je započeo kao novinar, a kasnije se uključio u politiku kao član Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). U HDZ-u je obnašao razne funkcije, uključujući i predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije. Na parlamentarnim izborima 2011. godine izabran je za saborskog zastupnika, a nakon toga je bio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede. Od 2017. godine nalazi se na funkciji župana Koprivničko-križevačke županije, koju je osvojio na izborima kao kandidat HDZ-a.

abrkic/sjever.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.