Now Reading:
KONAČNO: Petrijanečki vatrogasci uskoro dobivaju potpuno novo navalno vozilo, prvo u svojoj 112 godina dugoj povijesti!
Full Article 2 minutes read

KONAČNO: Petrijanečki vatrogasci uskoro dobivaju potpuno novo navalno vozilo, prvo u svojoj 112 godina dugoj povijesti!

Nakon provedenog postupka javne nabave, Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrijanec ovih je dana s tvrtkom AS Lenček d.o.o. potpisalo ugovor o nabavi novog navalnog vatrogasnog vozila, a potpisivanju su uz članove DVD-a Petrijanec prisustvovali i načelnik Željko Posavec te predsjednica Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec Nataša Šincek.

Uz kombi vozilo, DVD Petrijanec trenutno ima navalno vozilo staro čak 37 godina o čijoj je zamjeni, zbog dotrajalosti i sve većih troškova održavanja i servisa, počelo razmišljati još 2019. godine.

Kako se u godini nabave ne bi previše opteretio općinski proračun, Općina Petrijanec 2021. i 2022. godine za nabavu ovog vozila osigurala je po 200.000 kuna. Prema riječima načelnika Posavca, isti godišnji iznos od 200.000 kuna, odnosno nešto više od 26.500 eura bit će osiguran i ove godine.

Predsjednik DVD-a Darjan Lukaček objasnio je kako se prvobitno razmišljalo o nabavci rabljenog vozila, do petnaest godina starosti, no nešto kvalitetno i što zadovoljava njihove potrebe nije bilo moguće pronaći. Budući da bi vrijednost nadogradnje na rabljeno podvozje iznosila 75 posto vrijednosti novog vozila, u dogovoru s općinskom Vatrogasnom zajednicom i Općinom Petrijanec, odlučeno je da se ide u nabavu potpuno novog navalnog vozila.

Ugovor je vrijedan preko 223 tisuće eura, a rok isporuke vozila je godinu dana, no, ako će sve ići po planu, DVD Petrijanec novo bi vozilo mogao dobiti već krajem godine.

Spomenimo i da je ovo peto navalno vozilo koje DVD Petrijanec nabavlja u svojoj 112 godina dugoj povijesti, ali prvo potpuno novo koje većinski financira Općina Petrijanec.

www.sjever.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.