Now Reading:
KONAČNO: Petrijanečki vatrogasci uskoro dobivaju potpuno novo navalno vozilo, prvo u svojoj 112 godina dugoj povijesti!
Full Article 2 minutes read

KONAČNO: Petrijanečki vatrogasci uskoro dobivaju potpuno novo navalno vozilo, prvo u svojoj 112 godina dugoj povijesti!

Nakon provedenog postupka javne nabave, Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrijanec ovih je dana s tvrtkom AS Lenček d.o.o. potpisalo ugovor o nabavi novog navalnog vatrogasnog vozila, a potpisivanju su uz članove DVD-a Petrijanec prisustvovali i načelnik Željko Posavec te predsjednica Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec Nataša Šincek.

Uz kombi vozilo, DVD Petrijanec trenutno ima navalno vozilo staro čak 37 godina o čijoj je zamjeni, zbog dotrajalosti i sve većih troškova održavanja i servisa, počelo razmišljati još 2019. godine.

Kako se u godini nabave ne bi previše opteretio općinski proračun, Općina Petrijanec 2021. i 2022. godine za nabavu ovog vozila osigurala je po 200.000 kuna. Prema riječima načelnika Posavca, isti godišnji iznos od 200.000 kuna, odnosno nešto više od 26.500 eura bit će osiguran i ove godine.

Predsjednik DVD-a Darjan Lukaček objasnio je kako se prvobitno razmišljalo o nabavci rabljenog vozila, do petnaest godina starosti, no nešto kvalitetno i što zadovoljava njihove potrebe nije bilo moguće pronaći. Budući da bi vrijednost nadogradnje na rabljeno podvozje iznosila 75 posto vrijednosti novog vozila, u dogovoru s općinskom Vatrogasnom zajednicom i Općinom Petrijanec, odlučeno je da se ide u nabavu potpuno novog navalnog vozila.

Ugovor je vrijedan preko 223 tisuće eura, a rok isporuke vozila je godinu dana, no, ako će sve ići po planu, DVD Petrijanec novo bi vozilo mogao dobiti već krajem godine.

Spomenimo i da je ovo peto navalno vozilo koje DVD Petrijanec nabavlja u svojoj 112 godina dugoj povijesti, ali prvo potpuno novo koje većinski financira Općina Petrijanec.

www.sjever.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.