Now Reading:
Uručena priznanja najboljim sportašima Koprivničko – križevačke županije – evo tko su nagrađeni
Full Article 3 minutes read

Uručena priznanja najboljim sportašima Koprivničko – križevačke županije – evo tko su nagrađeni

U organizaciji Zajednice sportova Koprivničko – križevačke županije, u ponedjeljak je u Domu mladih u Koprivnici održano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa i sportskih djelatnika KKŽ u 2022. godini.

Okupljene je na početku svečanosti pozdravio predsjednik Lovković te čestitao sportašima uspjesima, velikom trudu i zalaganju, ujedno zahvalivši Županiji na podršci u svim aktivnostima, a čestitkama se priključila i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Koprivničko – križevački župan Darko Koren također je s ponosom uputio čestitke sportašima te istaknuo kako KKŽ kontinuirano ulaže u unaprjeđenje sportske infrastrukture s ciljem stvaranja još boljih uvjeta za sjajne rezultate.

– Zajedno s općinama izgradili smo pet školskih sportskih dvorana koje će doprinijeti razvoju sportskih aktivnosti, a povećali smo i proračun županijske Zajednice sportova na 300 tisuća eura, što je pokazatelj koliko cijenimo sport. Posebno nam je važno za sport motivirati djecu i mlade, kako bi im stvorili što bolje temelje za daljnji život. Svim sportašima i sportašicama zahvaljujem na predanosti i ljubavi koje ulažu u sport, a postizanjem uspjeha na najljepši način promoviraju našu županiju. Još jednom čestitam svima nominiranima i nagrađenima te vam želim mnogo zdravlja, kao i sportskog i svakog drugog uspjeha – rekao je župan Koren.

Nakon uvodnih govora dodijeljena su priznanja koje su sportašima i sportskim djelatnicima uručili župan Koren i predsjednik Lovković.

Tako je titula najuspješnije sportašice u 2022. godini pripala atletičarki Veroniki Drljačić iz Atletskog kluba Križevci, dok je najuspješnijim sportašem proglašen Domagoj Krulić iz Streljačkog kluba “Križevci 1252”. Najuspješnija sportašica s invaliditetom je Iva Šola iz Športske udruge slijepih KKŽ “Podravina”, najuspješniji sportaš s invaliditetom Ivica Ferenčić, također iz Športske udruge slijepih KKŽ “Podravina”, a najuspješnija muška sportska ekipa osoba s invaliditetom je Športska udruga slijepih KKŽ “Podravina”.

Najuspješnijom ženskom sportskom ekipom proglašena je Seniorska ekipa Twirling kluba “Koprivnica”, a muškom Seniorska ekipa Brzinci – Motociklističkog kluba “Križevci”.

Najuspješnija perspektivna sportašica je Dorotea Vencl iz Boks kluba “David” Koprivnica, a najperspektivniji sportaš je Leon Zelenko iz Karting kluba “Koprivnica”. Najuspješnija perspektivna ženska sportska ekipa je Kadetska ekipa Šahovskog kluba “Tomislav – Goran” Sveti Ivan Žabno, a najperspektivnija muška sportska ekipa je Kadetska ekipa Streljačkog kluba “Križevci 1252”.

Najuspješnijim trenerom za prošlu godinu proglašen je Dragutin Sačarić, priznanja za izuzetno postignuće u sportu primili su Josip Benko (Hrvački klub “Podravka”) i Luka Jambreuš (Streljački športski klub “Podravka” Koprivnica), a priznanje za iznimno postignuće u školskom sportu Gimnazija “Fran Galović” Koprivnica. Ivani Martinčić uručeno je Priznanje za izniman doprinos u promociji i razvoju sporta, dok je Stjepan Bračko primio Priznanje za izniman doprinos promociji i razvoju sporta na području županije.

Zaslužnim sportskim djelatnikom proglašen je Ivan Pal koji se je ispred dobitnika priznanja zahvalio Županiji i Zajednici sportova KKŽ te pozvao mlade da i dalje naporno treniraju i ostvaruju vrhunske rezultate u svojim disciplinama.

Svečanosti su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijske pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek, predsjednica Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice Jasmina Stričević, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca Ivan Juričić, tajnik Zajednice Branko Zorko te ostali uzvanici.

www.sjever.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.