Now Reading:
BURAN AKTUALNI SAT Reformisti prozvali Stričaka, on im odgovorio: Dvije godine si ‘reformistički potrčko’ i imaš devet stanova, dva poslovna prostora i kuću s okućnicom…
Full Article 3 minutes read

BURAN AKTUALNI SAT Reformisti prozvali Stričaka, on im odgovorio: Dvije godine si ‘reformistički potrčko’ i imaš devet stanova, dva poslovna prostora i kuću s okućnicom…

Aktualni sat Županijske skupštine Varaždinske županije održane u utorak obilježila je žestoka prepirka između vijećnika Reformista i župana Anđelka Stričaka.

Naime, nakon što su ga županijski vijećnici iz redova Reformista prozvali zbog polugodišnjeg izvješća o radu župana koje, tvrde, ne sadrži nikakve projekte, župan im je poprilično oštro odgovorio.

I dok je Željko Bedeković iz redova Reformista upozorio kako je u mandatu bivšeg župana Radimira Čačića proveden niz projekata u zdravstvu te kako izvješće o radu župana ne sadrži velik broj aktivnosti u ovom području pitavši župana je li odustao od obećanja, Reformistica Natalija Martinčević bila je posebno oštra prozvavši Stričaka da namjerno zaustavlja projekt izgradnje brze pruge do Zagreba.

-Zaprepastilo me da ste najznačajnijem projektu, a to je izgradnja brze pruge do Zagreba posvetili jednu rečenicu gdje kažete da kontaktirate s HŽ-om. Razumijete li što bi to značilo za građane koji rade u Zagrebu, za sve naše studente koji bi za 40 minuta bili u Zagrebu, za sve naše ljude koji moraju koristiti zdravstvene usluge u Zagrebu? Zašto kočite ovaj projekt? U potpunosti je jasno da nećete ostaviti trag u ovoj županiji. Da ste bili blizu kad je Čačić gradio autoceste i to bi zaustavili – rekla je Martinčević Stričaku.

Stričak joj je pak poručio kako je na čelnom mjestu Županije godinu i pola, dok je istovremeno, njezin „šef” u visokoj politici od 2000. te više od 20 godina „rješava vlakiće”.

-I u 20 godina ništa, a u mom mandatu od godine i pola potvrdili su ga resorni ministar, premijer Plenković, stavljen je u Razvojni sporazum za sjever Hrvatske i program Vlade. To je jedan od strateških projekata na kojem radimo. HŽ je investitor i poduzet ćemo sve da se ta pruga izgradi – naglasio je Stričak.

Upozorio je i na činjenicu da je vijećnica Martinčević glasna kada pita „za vlakiće”, no istovremeno šuti kada se radi o njezinom nezakonitom zapošljavanju. Naime, objasnio je da je vijećnica Martinčević nakon dvije godine, sedam mjeseci i 12 dana radnog staža u visokoj stručnoj spremi zaposlena u Javnoj ustanovi za razvoj Varaždinske županije, a za to su radno mjesto potrebne tri godine radnog staža.

-Je li je to kazneno djelo? Na mirovinskom stoji da od 1. siječnja 2012. imate visoku stručnu spremu, a diplomirali ste 2015. Je li je to kazneno djelo? Ali zato smo glasni kada pitamo za vlakiće. Čačić je od 2000. u visokoj politici i 20 godina rješava te vlakiće – odgovorio joj je Stričak.

Prozvao je i vijećnika Bedekovića upitavši ga kako je moguće da nakon što je obavljao posao tajnika u jednoj osnovnoj školi te dvije godine bio „reformistički potrčko” stekao devet stanova, dva poslovna prostora, kuću s okućnicom i ostalo. Nakon što ga je Bedeković nazvao „megauhljebom” kojem je jedina referenca HDZ, Stričak je poručio:

-Čudim se da naši ravnatelji, profesori i liječnici nemaju toliko stanova, a imali su veću plaću od Bedekovića. Mislio sam da Kranjčec ima jednu od većih kuća u Toplicama, ali on je prema njemu bogčec!

t.klopotan/sjever.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.