Now Reading:
BURAN AKTUALNI SAT Reformisti prozvali Stričaka, on im odgovorio: Dvije godine si ‘reformistički potrčko’ i imaš devet stanova, dva poslovna prostora i kuću s okućnicom…
Full Article 3 minutes read

BURAN AKTUALNI SAT Reformisti prozvali Stričaka, on im odgovorio: Dvije godine si ‘reformistički potrčko’ i imaš devet stanova, dva poslovna prostora i kuću s okućnicom…

Aktualni sat Županijske skupštine Varaždinske županije održane u utorak obilježila je žestoka prepirka između vijećnika Reformista i župana Anđelka Stričaka.

Naime, nakon što su ga županijski vijećnici iz redova Reformista prozvali zbog polugodišnjeg izvješća o radu župana koje, tvrde, ne sadrži nikakve projekte, župan im je poprilično oštro odgovorio.

I dok je Željko Bedeković iz redova Reformista upozorio kako je u mandatu bivšeg župana Radimira Čačića proveden niz projekata u zdravstvu te kako izvješće o radu župana ne sadrži velik broj aktivnosti u ovom području pitavši župana je li odustao od obećanja, Reformistica Natalija Martinčević bila je posebno oštra prozvavši Stričaka da namjerno zaustavlja projekt izgradnje brze pruge do Zagreba.

-Zaprepastilo me da ste najznačajnijem projektu, a to je izgradnja brze pruge do Zagreba posvetili jednu rečenicu gdje kažete da kontaktirate s HŽ-om. Razumijete li što bi to značilo za građane koji rade u Zagrebu, za sve naše studente koji bi za 40 minuta bili u Zagrebu, za sve naše ljude koji moraju koristiti zdravstvene usluge u Zagrebu? Zašto kočite ovaj projekt? U potpunosti je jasno da nećete ostaviti trag u ovoj županiji. Da ste bili blizu kad je Čačić gradio autoceste i to bi zaustavili – rekla je Martinčević Stričaku.

Stričak joj je pak poručio kako je na čelnom mjestu Županije godinu i pola, dok je istovremeno, njezin „šef” u visokoj politici od 2000. te više od 20 godina „rješava vlakiće”.

-I u 20 godina ništa, a u mom mandatu od godine i pola potvrdili su ga resorni ministar, premijer Plenković, stavljen je u Razvojni sporazum za sjever Hrvatske i program Vlade. To je jedan od strateških projekata na kojem radimo. HŽ je investitor i poduzet ćemo sve da se ta pruga izgradi – naglasio je Stričak.

Upozorio je i na činjenicu da je vijećnica Martinčević glasna kada pita „za vlakiće”, no istovremeno šuti kada se radi o njezinom nezakonitom zapošljavanju. Naime, objasnio je da je vijećnica Martinčević nakon dvije godine, sedam mjeseci i 12 dana radnog staža u visokoj stručnoj spremi zaposlena u Javnoj ustanovi za razvoj Varaždinske županije, a za to su radno mjesto potrebne tri godine radnog staža.

-Je li je to kazneno djelo? Na mirovinskom stoji da od 1. siječnja 2012. imate visoku stručnu spremu, a diplomirali ste 2015. Je li je to kazneno djelo? Ali zato smo glasni kada pitamo za vlakiće. Čačić je od 2000. u visokoj politici i 20 godina rješava te vlakiće – odgovorio joj je Stričak.

Prozvao je i vijećnika Bedekovića upitavši ga kako je moguće da nakon što je obavljao posao tajnika u jednoj osnovnoj školi te dvije godine bio „reformistički potrčko” stekao devet stanova, dva poslovna prostora, kuću s okućnicom i ostalo. Nakon što ga je Bedeković nazvao „megauhljebom” kojem je jedina referenca HDZ, Stričak je poručio:

-Čudim se da naši ravnatelji, profesori i liječnici nemaju toliko stanova, a imali su veću plaću od Bedekovića. Mislio sam da Kranjčec ima jednu od većih kuća u Toplicama, ali on je prema njemu bogčec!

t.klopotan/sjever.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.