Now Reading:
Župan Koren zahvalio dugogodišnjem tajniku Obrtničke komore KKŽ Boži Baraću na suradnji: Hvala mu na četvrt stoljeća predanog rada na ovoj odgovornoj funkciji!
Full Article 3 minutes read

Župan Koren zahvalio dugogodišnjem tajniku Obrtničke komore KKŽ Boži Baraću na suradnji: Hvala mu na četvrt stoljeća predanog rada na ovoj odgovornoj funkciji!

Župan Darko Koren u prostorima Županijske uprave održao je prijem za bivšeg tajnika Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božu Baraća povodom njegovog odlaska u mirovinu.

U svom obraćanju župan je istaknuo kako je Božo Barać svojim cjeloživotnim doprinosom mnogo učinio za razvoj obrtništva, poduzetništva i komorskog sustava na području naše županije. Obzirom da je obrtništvo u ovim zahtjevima vremenima pokazalo da je najotporniji dio gospodarstva, dodao je kako veseli povećanje broja obrta za 155 u odnosu na prošlu godinu.

-Na ovaj simboličan način želimo Vam zahvaliti na gotovo četvrt stoljeća predanog rada na vrlo odgovornoj funkciji na kojoj ste svojim trudom, zalaganjem i žarom za napretkom ostavili dubok trag u županijskom obrtništvu. Obrtnička komora koju ste uspješno vodili dugogodišnji je partner Županije u svim gospodarskim aktivnostima, a posebno u organizaciji našeg tradicionalnog Obrtničkog i gospodarskog sajma. Vaša predanost boljitku cijele lokalne zajednice dosta je za svaku pohvalu, a rast broja obrtnika pokazuje da prepoznaju rad Komore i Županije te dostupne programe, potpore i mjere kojima im zajedno pomažemo. Vjerujem da umirovljenje za Vas znači početak nove životne etape i da je pred vama mnoštvo ugodnih umirovljeničkih trenutaka koje ćete aktivno provoditi sa svojim najbližima. Svojim znanjem i iskustvom nastavit ćete pomagati brojnim obrtnicima i poduzetnicima te ćemo zasigurno pronaći način za daljnju suradnju – istaknuo je župan.

Barać je zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na povjerenju svih proteklih godina, bivšem županu Nikoli Greguru i predsjedniku HGK ŽK KC Krunoslavu Vitelju koji su sudjelovali u osnivanju Komore te posebno županu Darku Korenu.

-Župan Koren je u najkritičnijem trenutku 2013. stao uz Komoru te snažno podržao naš rad bez čega sigurno ne bi opstali. To je jedan od razloga zbog kojeg smo izrasli u jednu od najboljih Komora u državi  i postali uzor ostalima. Radili smo i radimo na korist našeg članstva i lokalne zajednice razvijajući partnerske odnose. Želim zahvaliti i pročelnici Meliti Ivančić koja je bila u Komori u najtežim trenutcima i uz čiju pomoć smo uspjeli osnovati Obrtničko učilište čime smo stvorili vrijedan alat u segmentu razvoja obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja, ali i brojnih projekata koje smo tim putem ostvarili. Izgradili smo instituciju koja je održiva, kojoj je obrtništvo na prvom mjestu i na to sam izuzetno ponosan -istaknuo je Barać te zahvalio i svim dosadašnjim predsjednicima OK KKŽ, udruženjima obrtnika, županijskim ustanovama, PORA-i, TZ KKŽ, HGK ŽK KC i HZZ-u koji su kroz partnerski odnos doprinijeli radu Komore. 

Riječi zahvale gospodinu Baraću uputila je i predsjednica županijske Obrtničke komore Irena Kovačić, kazavši kako njegovim savjetima i podršci duguje svoju današnju funkciju te kako će zasigurno nastaviti suradnju.

U znak sjećanja na dugogodišnju odličnu suradnju, župan je gospodinu Baraću poklonio fotomonografiju „Koprivničko-križevačka županija“ u kojoj su predstavljene brojne prirodne ljepote, kulturna baština te bogata povijest i tradicija naše županije.

sjever.hr/kckzz.hr
27.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.