Now Reading:
Uigrani dvojac krivotvorio račune i pošteno oštetio državni proračun!
Full Article 50 second read

Uigrani dvojac krivotvorio račune i pošteno oštetio državni proračun!

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika starosti  35 i 45 godina s križevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Sumnja se da je osumnjičeni 35-godišnjak kao vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva od siječnja do studenoga 2018. godine u svojim poslovnim knjigama knjižio krivotvorene ulazne račune tvrtke s križevačkog područja u iznosu od 288.284 eura, a koje račune je kao djelatnik te tvrtke krivotvorio osumnjičeni 45-godišnjak.

Temeljem krivotvorenih računa 35-godišnjak je odbio ne pripadajući pretporez u iznosu od 35.498 eura oštetivši državni proračun Republike Hrvatske za isti iznos.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine i krivotvorenja službene ili poslovne isprave protiv osumnjičenika je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Foto: arhiva

www.sjever.hr
27.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.