Now Reading:
Više od 250 plesača nastupit će na Trofeju grada Ivanca 2023. – nabavite ulaznice na vrijeme!
Full Article 4 minutes read

Više od 250 plesača nastupit će na Trofeju grada Ivanca 2023. – nabavite ulaznice na vrijeme!

U subotu, 4. ožujka 2023. godine u sportskoj dvorani Srednje škole Ivanec u Ivancu održat će se Trofej grada Ivanca 2023, turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima u organizaciji Plesnog kluba Takt i Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Pokrovitelj natjecanja je Grad Ivanec. U sklopu Trofeja grada Ivanca 2023 održat će čak dva plesna natjecanja iz kalendara natjecanja Hrvatskog sportskog plesnog saveza, bodovni turnir HSPS-a te KUP Republike Hrvatske u standardnim i latinsko-američkim plesovima.

Plesni klub Takt Varaždin, sportski je klub koji djeluje na području Varaždinske županije, ali i šire te aktivno djeluje od 1998. godine. U Varaždinu smo svake godine domaćini međunarodnog sportskog turnira Trofej grada Varaždina u zajedničkoj organizaciji s partnerskim Sportskim plesnim klubom Valcer, a u gradu Ivancu od 2022. godine samostalno organizira i Trofej grada Ivanca.

Izrazito velik broj vrlo uspješnih sportaša (državnih prvaka i viceprvaka) s ivanečkog područja koji su članovi Plesnog kluba Takt, odlična sportska plesna škola koja djeluje u prostoru Osnovne škole Ivan Kukuljević Sakcinski Ivanec te želja da se na ivanečkom području dalje promovira plesna kultura te razvija sportski ples razlog su održavanja Trofeja grada Ivanca s ciljem daljnje popularizacije plesne kulture i sportskog plesa na ivanečkom području.

Trofej grada Ivanca okupit će preko 300 sudionika. 250 natjecatelja iz 16 klubova natjecat će se tijekom dana u različitim disciplinama u sportskom dijelu natjecanja dok će još 50 članova Plesnog kluba Takt Iz Varaždina sudjelovati u večernjem dijelu show programa.

Natjecanja će započeti već u ranijim prijepodnevnim satima na bodovnom turniru Hrvatskog sportskog plesnog saveza u dsiciplinama u kojima će snage odmjeriti pojedinci (solo natjecatelji), zatim timovi (plesne grupe) te u ranijim popodnevnim satima i sportski plesni parovi. KUP Republike Hrvatske u standardnim i latinsko-američkim plesovima za sportske plesne parove koji se od ove godine održava u izmijenjenom formatu održat će se tijekom kasnijih popodnevnih sati te tijekom večernjeg dijela programa. Natjecatelji će se tijekom cijelog dana pred ivanečkom publikom natjecati u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). Večernji dio u kojem će sudjelovati najbolji natjecatelji započet će svečanim otvorenjem te defileom svih sudionika.

Natjecanja u obje discipline sportskog plesa bit će izrazito interesantna i zanimljiva, a Trofej grada Ivanca okupit će sudionike sve dobi, od najmlađih plesača u kategoriji mlađih osnovaca (mlađi od 9 godina) pa sve do najstarijih sudionika u kategoriji veterani III (stariji od 55 godina). U večernjem dijelu od 19 sati namijenjenom široj publici ujedno i najatraktivnijem dijelu programa vidjet ćemo ceremoniju svečanog otvorenja (defile svih parova) + pozdravni govori, završna natjecanja na Kupu Republike Hrvatske te show program plesača Plesnog kluba Takt.

Plesni klub Takt iz Varaždina u natjecateljskom dijelu programa predstavljat će sedam plesnih parova. U kategoriji mlađih osnovaca nastupit će Martin Biškup i Vana Grčić, u kategoriji osnovaca Filip Marčun i Barbara Videc te Borna Habulan Budja i Dita Habuzin, u kategoriji mlađe mladeži Cristiano Habek i Mia Solina, Ivan Pilinger i Anja Strelec te Matej Bolšec i Karolina Bogović. U kategoriji starije mladeži Plesni klub Takt predstavljat će Luka Gladović i Elena Majcen.
U solo kategorijama nastupit će čak 19 solo natjecateljica. Tessa Hrženjak, Leona Borak, Lina Vuk, Marina Cipot, Dora Pretnar, Neva Vešić-Gran, Vana Biškup, Anamari Čanjevac, Korina Eršeg, Linda Šoštarek, Iva Friščić, Emili Šobak, Luna Papec, Natali Franolić, Ela Alibašić, Marta Majcen, Maja Racanović, Nina Đipalo Čelik i Viktoria Ptiček. Plesni klub Takt predstavit će se i u grupnim natjecanjima gdje će ih predstavljati grupa Sparkle squad u kategoriji mlađe mladeži.

Sportski plesači Plesnog kluba Takt su tijekom prošle godine i početkom ove godine postigli vrhunske rezultate na državnim prvenstvima pa vjerujemo da će nas odlično predstaviti i na Trofeju grada Ivanca.

Dolazak mnogih vrhunskih plesača iz različitih krajeva Hrvatske garantira plesni spektakl te predstavlja odličnu pozivnicu za ivanečku publiku da se uvjeri u njihove plesne vještine. Cijena ulaznice za publiku iznosi 7 eura uz napomenu da djeca do 12 godina starosti ne plaćaju ulaznicu.

foto: ivanec.hr
sjever.hr
26.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.