Now Reading:
Više od 250 plesača nastupit će na Trofeju grada Ivanca 2023. – nabavite ulaznice na vrijeme!
Full Article 4 minutes read

Više od 250 plesača nastupit će na Trofeju grada Ivanca 2023. – nabavite ulaznice na vrijeme!

U subotu, 4. ožujka 2023. godine u sportskoj dvorani Srednje škole Ivanec u Ivancu održat će se Trofej grada Ivanca 2023, turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima u organizaciji Plesnog kluba Takt i Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Pokrovitelj natjecanja je Grad Ivanec. U sklopu Trofeja grada Ivanca 2023 održat će čak dva plesna natjecanja iz kalendara natjecanja Hrvatskog sportskog plesnog saveza, bodovni turnir HSPS-a te KUP Republike Hrvatske u standardnim i latinsko-američkim plesovima.

Plesni klub Takt Varaždin, sportski je klub koji djeluje na području Varaždinske županije, ali i šire te aktivno djeluje od 1998. godine. U Varaždinu smo svake godine domaćini međunarodnog sportskog turnira Trofej grada Varaždina u zajedničkoj organizaciji s partnerskim Sportskim plesnim klubom Valcer, a u gradu Ivancu od 2022. godine samostalno organizira i Trofej grada Ivanca.

Izrazito velik broj vrlo uspješnih sportaša (državnih prvaka i viceprvaka) s ivanečkog područja koji su članovi Plesnog kluba Takt, odlična sportska plesna škola koja djeluje u prostoru Osnovne škole Ivan Kukuljević Sakcinski Ivanec te želja da se na ivanečkom području dalje promovira plesna kultura te razvija sportski ples razlog su održavanja Trofeja grada Ivanca s ciljem daljnje popularizacije plesne kulture i sportskog plesa na ivanečkom području.

Trofej grada Ivanca okupit će preko 300 sudionika. 250 natjecatelja iz 16 klubova natjecat će se tijekom dana u različitim disciplinama u sportskom dijelu natjecanja dok će još 50 članova Plesnog kluba Takt Iz Varaždina sudjelovati u večernjem dijelu show programa.

Natjecanja će započeti već u ranijim prijepodnevnim satima na bodovnom turniru Hrvatskog sportskog plesnog saveza u dsiciplinama u kojima će snage odmjeriti pojedinci (solo natjecatelji), zatim timovi (plesne grupe) te u ranijim popodnevnim satima i sportski plesni parovi. KUP Republike Hrvatske u standardnim i latinsko-američkim plesovima za sportske plesne parove koji se od ove godine održava u izmijenjenom formatu održat će se tijekom kasnijih popodnevnih sati te tijekom večernjeg dijela programa. Natjecatelji će se tijekom cijelog dana pred ivanečkom publikom natjecati u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). Večernji dio u kojem će sudjelovati najbolji natjecatelji započet će svečanim otvorenjem te defileom svih sudionika.

Natjecanja u obje discipline sportskog plesa bit će izrazito interesantna i zanimljiva, a Trofej grada Ivanca okupit će sudionike sve dobi, od najmlađih plesača u kategoriji mlađih osnovaca (mlađi od 9 godina) pa sve do najstarijih sudionika u kategoriji veterani III (stariji od 55 godina). U večernjem dijelu od 19 sati namijenjenom široj publici ujedno i najatraktivnijem dijelu programa vidjet ćemo ceremoniju svečanog otvorenja (defile svih parova) + pozdravni govori, završna natjecanja na Kupu Republike Hrvatske te show program plesača Plesnog kluba Takt.

Plesni klub Takt iz Varaždina u natjecateljskom dijelu programa predstavljat će sedam plesnih parova. U kategoriji mlađih osnovaca nastupit će Martin Biškup i Vana Grčić, u kategoriji osnovaca Filip Marčun i Barbara Videc te Borna Habulan Budja i Dita Habuzin, u kategoriji mlađe mladeži Cristiano Habek i Mia Solina, Ivan Pilinger i Anja Strelec te Matej Bolšec i Karolina Bogović. U kategoriji starije mladeži Plesni klub Takt predstavljat će Luka Gladović i Elena Majcen.
U solo kategorijama nastupit će čak 19 solo natjecateljica. Tessa Hrženjak, Leona Borak, Lina Vuk, Marina Cipot, Dora Pretnar, Neva Vešić-Gran, Vana Biškup, Anamari Čanjevac, Korina Eršeg, Linda Šoštarek, Iva Friščić, Emili Šobak, Luna Papec, Natali Franolić, Ela Alibašić, Marta Majcen, Maja Racanović, Nina Đipalo Čelik i Viktoria Ptiček. Plesni klub Takt predstavit će se i u grupnim natjecanjima gdje će ih predstavljati grupa Sparkle squad u kategoriji mlađe mladeži.

Sportski plesači Plesnog kluba Takt su tijekom prošle godine i početkom ove godine postigli vrhunske rezultate na državnim prvenstvima pa vjerujemo da će nas odlično predstaviti i na Trofeju grada Ivanca.

Dolazak mnogih vrhunskih plesača iz različitih krajeva Hrvatske garantira plesni spektakl te predstavlja odličnu pozivnicu za ivanečku publiku da se uvjeri u njihove plesne vještine. Cijena ulaznice za publiku iznosi 7 eura uz napomenu da djeca do 12 godina starosti ne plaćaju ulaznicu.

foto: ivanec.hr
sjever.hr
26.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.