Now Reading:
Župan Matija Posavec povodom Dana liječnika: Hvala svima onima koji svoje znanje, napore, požrtvovnost, nesebičnost i predanost usmjeravaju na dobrobit pacijenata
Full Article 2 minutes read

Župan Matija Posavec povodom Dana liječnika: Hvala svima onima koji svoje znanje, napore, požrtvovnost, nesebičnost i predanost usmjeravaju na dobrobit pacijenata

Hrvatski je dan liječnika, a tim je povodom međimurski župan Matija Posavec na svojem Facebook profilu objavio tekst i čestitku koje prenosimo u cijelosti:

Danas se obilježava Hrvatski dan liječnika, što je prilika da zahvalimo svima onima koji svoje znanje, napore, požrtvovnost, nesebičnost i predanost usmjeravaju na dobrobit pacijenata.

Samo se u našoj Bolnici godišnje hospitalizira gotovo 14 tisuća pacijenata, ostvaruje se oko 90.000 bolničko-opskrbnih dana, obavi više od 3.200 operativnih zahvata, 2.500 operativnih zahvata u jednodnevnoj kirurgiji i preko 9.000 malih ili ambulantno učinjenih operativnih zahvata. U polikliničko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti i specijalističkoj dijagnostici na godišnjoj razini usluge liječenja obuhvate 546.000 pacijenata kojima se pruži 1,355.000 liječničkih usluga. (podaci 2021.).

Nastojat ćemo i dalje brojnim investicijama ulagati u naš zdravstveni sustav, kao i činiti sve da se snagom argumenata izborimo da zdravstvene ustanove ostanu u sustavu odlučivanja na lokalnoj razini, bez obzira na sve otpore koji zbog toga nastaju. Naš zdravstveni kompleks veliko je gradilište, pri kraju su radovi na obnovi Županijske bolnice Čakovec, dogradnji Zavoda za javno zdravstvu te uređenju Zavoda za hitnu medicinu. Izgrađen je novi Dom zdravlja, paviljon za radiološku djelatnost, obnovljen odjel neonatologije, abdominalne i dječje kirurgije. Rekonstruirana je „stara interna“ s uređenim odjelima, rekonstruiran je i opremljen Odjel pedijatrije, uređen prilaz u zdravstvene ustanove. Ove godine je u planu nabava novih uređaja, obnova Odjela neurologije, a radi se na projektnoj dokumentaciji uređenja zgrade za Centar palijativne medicine i uređenje biokemijskog laboratorija za vađenje krvi, uz ostale projekte koji su u planu.

Brojnim ulaganjima u naš zdravstveni sustav želimo poboljšati kvalitetu zdravstvene zaštite, našim građanima omogućiti da imaju moderan, funkcionalan i dobro opremljen zdravstveni sustav, a naše liječnike zadržati u našem Međimurju.

Svim liječnicama i liječnicima čestitam Hrvatski dan liječnika, napisao je župan Posavec.

izvor i foto: fb – matija posavec
sjever.hr
26.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.