Now Reading:
Policajci pendrekom, šakama i nogama brutalno pretukli vozača koji im je bježao
Full Article 2 minutes read

Policajci pendrekom, šakama i nogama brutalno pretukli vozača koji im je bježao

Tri policajca koja su u Požegi brutalno pretukli vozača koji im je bježao te za njim i pucali iz vatrenog oružja proglašeni su krivima i osuđeni, prenosi Index.

Riječ je o nepravomoćnoj presudi prema kojoj su 52-godišnji Romeo, 34-godišnji Renato i 52-godišnji Slaven, proglašeni krivima za incident u noći između 0:55 i 2:20 kada su imali potjeru za vozačem Pavlom, piše Danica.

On im je Renault Cliom požeških registracija bježao od Požege do Velike pa natrag do Požege, a policajci su ga naganjali zbog sumnje da je počinio više prekršaja i kazneno djelo prema policajcu Davoru koji ga je pokušao zaustaviti.

-Nakon što je Pavle u Priorljavskoj ulici u Požegi izašao iz automobila i unatoč naredbi te hicima upozorenja Slavena da stane, trčeći se udaljio prema vrtovima obiteljskih kuća, gdje su ga kod žičane ograde sustigli okrivljeni policajci i druge kolege. Prema njemu su primijenili sredstva prisile tako što mu je Renato uz pomoć Romea i drugih kolega stavio na ruke lisice i položili ga prsima na tlo, po prešutnom dogovoru o zajedničkom djelovanju, u nakani da ga teško tjelesno ozljede, više ga puta udarali nogama, rukama i pendrekom po glavi i tijelu – piše u nepravomoćnoj presudi koju prenosi Danica.

Također, u njoj stoji kako su ga potom policajci po tlu odvukli do vozila interventne jedinice policije koja ga je radi utvrđivanja identiteta odvezla u prostorije Policijske postaje Požega, a trojac ga je tamo ponovno udarao šakama, nogama i pendrekom po tijelu.

www.sjever.hr / index.hr / danica.hr
24.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.