Now Reading:
Policajci pendrekom, šakama i nogama brutalno pretukli vozača koji im je bježao
Full Article 2 minutes read

Policajci pendrekom, šakama i nogama brutalno pretukli vozača koji im je bježao

Tri policajca koja su u Požegi brutalno pretukli vozača koji im je bježao te za njim i pucali iz vatrenog oružja proglašeni su krivima i osuđeni, prenosi Index.

Riječ je o nepravomoćnoj presudi prema kojoj su 52-godišnji Romeo, 34-godišnji Renato i 52-godišnji Slaven, proglašeni krivima za incident u noći između 0:55 i 2:20 kada su imali potjeru za vozačem Pavlom, piše Danica.

On im je Renault Cliom požeških registracija bježao od Požege do Velike pa natrag do Požege, a policajci su ga naganjali zbog sumnje da je počinio više prekršaja i kazneno djelo prema policajcu Davoru koji ga je pokušao zaustaviti.

-Nakon što je Pavle u Priorljavskoj ulici u Požegi izašao iz automobila i unatoč naredbi te hicima upozorenja Slavena da stane, trčeći se udaljio prema vrtovima obiteljskih kuća, gdje su ga kod žičane ograde sustigli okrivljeni policajci i druge kolege. Prema njemu su primijenili sredstva prisile tako što mu je Renato uz pomoć Romea i drugih kolega stavio na ruke lisice i položili ga prsima na tlo, po prešutnom dogovoru o zajedničkom djelovanju, u nakani da ga teško tjelesno ozljede, više ga puta udarali nogama, rukama i pendrekom po glavi i tijelu – piše u nepravomoćnoj presudi koju prenosi Danica.

Također, u njoj stoji kako su ga potom policajci po tlu odvukli do vozila interventne jedinice policije koja ga je radi utvrđivanja identiteta odvezla u prostorije Policijske postaje Požega, a trojac ga je tamo ponovno udarao šakama, nogama i pendrekom po tijelu.

www.sjever.hr / index.hr / danica.hr
24.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.