Now Reading:
Potpisan novi Kolektivni ugovor za zaposlenike čakovečke Knjižnice “Nikola Zrinski”
Full Article 2 minutes read

Potpisan novi Kolektivni ugovor za zaposlenike čakovečke Knjižnice “Nikola Zrinski”

Nakon što je 2022. potpisan kolektivni ugovor za djelatnike u predškolskom odgoju, u uredu čakovečke gradonačelnice Ljerke Cividini, ovih je dana potpisan Kolektivni ugovor za zaposlenike u Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec. Njime su regulirana međusobna prava i obveze zaposlenika te potpisnika, a sam dokument usklađen je s posljednjim izmjenama Zakona.

Ugovor su potpisali gradonačelnica Cividini, predsjednica Nezavisnog sindikata knjižničara Hrvatske Danijela Petaros Globan i Sandra Mikac – Ciglar, povjerenica i predsjednica Nezavisnog sindikata knjižničara Hrvatske, Podružnica Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec, a temeljem uspješno provedenih kolektivnih pregovora.

Kako je prilikom potpisivanja rekla predsjednica sindikata knjižničara, pregovori su bili obostrano odrađeni korektno i sklopljena je dobra suradnja, prilikom koje je Kolektivni ugovor unaprijeđen, terminološki dorađen i bit će realiziran na zadovoljstvo obiju strana.

Ovoj kulturnoj ustanovi osnivač je Grad Čakovec te se financira iz gradskog, županijskog i državnog Proračuna, a svojim radom već je niz godina sinonim dobrog rada i kvalitetnog programa te je postala knjižnica – primjer.

– Ovaj ugovor svojevrsno je priznanje djelatnicima u našoj kulturnoj ustanovi na njihovom radu, usmjerenom prema promicanju čitanja i kulture u našem gradu i Međimurju općenito. Želja mi je da svi oni koji plaće dobivaju iz Gradskog proračuna imaju ista prava, ali i obveze – naglasila je Cividini i dodala kako je ovo drugi kolektivni ugovor koji je potpisala u svom mandatu te da je uvjerena kako će konačni kompromisi biti zadovoljavajući za sve strane.

– Knjižnica je jedna od najvažnijih kulturno – obrazovanih institucija, ne samo u Čakovcu već i u Međimurskoj županiji te sam uvjerena da će novi kolektivni ugovor biti dodatni poticaj zaposlenicima u njihovom radu – zaključila je gradonačelnica.

www.sjever.hr
24.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.