Now Reading:
Potpisan novi Kolektivni ugovor za zaposlenike čakovečke Knjižnice “Nikola Zrinski”
Full Article 2 minutes read

Potpisan novi Kolektivni ugovor za zaposlenike čakovečke Knjižnice “Nikola Zrinski”

Nakon što je 2022. potpisan kolektivni ugovor za djelatnike u predškolskom odgoju, u uredu čakovečke gradonačelnice Ljerke Cividini, ovih je dana potpisan Kolektivni ugovor za zaposlenike u Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec. Njime su regulirana međusobna prava i obveze zaposlenika te potpisnika, a sam dokument usklađen je s posljednjim izmjenama Zakona.

Ugovor su potpisali gradonačelnica Cividini, predsjednica Nezavisnog sindikata knjižničara Hrvatske Danijela Petaros Globan i Sandra Mikac – Ciglar, povjerenica i predsjednica Nezavisnog sindikata knjižničara Hrvatske, Podružnica Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec, a temeljem uspješno provedenih kolektivnih pregovora.

Kako je prilikom potpisivanja rekla predsjednica sindikata knjižničara, pregovori su bili obostrano odrađeni korektno i sklopljena je dobra suradnja, prilikom koje je Kolektivni ugovor unaprijeđen, terminološki dorađen i bit će realiziran na zadovoljstvo obiju strana.

Ovoj kulturnoj ustanovi osnivač je Grad Čakovec te se financira iz gradskog, županijskog i državnog Proračuna, a svojim radom već je niz godina sinonim dobrog rada i kvalitetnog programa te je postala knjižnica – primjer.

– Ovaj ugovor svojevrsno je priznanje djelatnicima u našoj kulturnoj ustanovi na njihovom radu, usmjerenom prema promicanju čitanja i kulture u našem gradu i Međimurju općenito. Želja mi je da svi oni koji plaće dobivaju iz Gradskog proračuna imaju ista prava, ali i obveze – naglasila je Cividini i dodala kako je ovo drugi kolektivni ugovor koji je potpisala u svom mandatu te da je uvjerena kako će konačni kompromisi biti zadovoljavajući za sve strane.

– Knjižnica je jedna od najvažnijih kulturno – obrazovanih institucija, ne samo u Čakovcu već i u Međimurskoj županiji te sam uvjerena da će novi kolektivni ugovor biti dodatni poticaj zaposlenicima u njihovom radu – zaključila je gradonačelnica.

www.sjever.hr
24.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.