Now Reading:
Varaždinska županija nastavlja s provođenjem važne preventivne akcije za žene – podržao ju i župan Stričak
Full Article 2 minutes read

Varaždinska županija nastavlja s provođenjem važne preventivne akcije za žene – podržao ju i župan Stričak

Prevencija raka dojke bila je tema radionice održane u Društvenom domu Visoko u sklopu javnozdravstvene akcije „Zdrave dojke“. I ovu radionicu je organizirao Savjet za zdravlje Varaždinske županije u suradnji sa stručnjacima iz područja javnog zdravstva i radiologije, a s ciljem edukacije žena o važnosti odaziva na preventivne preglede u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

Radionicu je otvorila predsjednica Savjeta za zdravlje Spomenka Kiđemet-Piskač, specijalist neurolog, subspec. za kronične neurodegenerativne bolesti, a Irena Stipešević Rakamarić, specijalist javnog zdravstva iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije održala je predavanje pod nazivom „Determinante neodazivanja žena u mamografski probir i njegova organizacija u RH i Varaždinskoj županiji“.

Specijalist radiolog Doroteja Bosilj, subspecijalist ultrazvuka iz Opće bolnice Varaždin, govorila je o tumoru dojke i liječenju, a o ulozi liječnika obiteljske medicine u Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke govorio je liječnik obiteljske medicine Zoran Maravić.

Radionici su prisustvovali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić te načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković.

Sponzor akcije bio je i ovaj put DM – Drogerie Markt koji je osigurao poklone za sve žene koje su se odazvale radionici.

vzaktualno.hr / varazdinska-zupanija.hr
23.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.