Now Reading:
Udruga maškara “Petrajski kurent” predstavila se na fašniku u Samoboru
Full Article 2 minutes read

Udruga maškara “Petrajski kurent” predstavila se na fašniku u Samoboru

Udruga maškara “Petrajski kurent” predstavila se na 197. Samoborskom fašniku. Povorka gostiju iz Hrvatske, ali i drugih dijelova Europe prilika je za predstavljanje tradicionalne maske iz Petrijanca.

I ove su godine tako tzv. Slobodnu fašičku republiku pohodile maskirane gostujuće skupine iz raznih dijelova Hrvatske i Slovenije: Kurenti Rogoznica – Ptuj, FD Međimurske krave – Novo Selo na Dravi, Udruga žena – Štefanec, Vredne roke – Dragoslavec, Garaža Baćina – Ploče, Udruga maškara ” Petrajski kurent “ – Petrijanec, Kalinka – Čakovec, Župski Gospari Gusari, Manjgure – Župa dubrovačka, Etnološko društvo Prforcenhaus Kostanjevica na Krki i Kapelski krampusi – Kapel Brežice.

Oduševila ih je atmosfera u Slobodnoj fašničkoj republici i gostoprimstvo Princa Fašnika, Princeze Srake, Suca i Fiškala pa su svoje gostovanje najavili i do godine.

Maske će Samoborom vladati do 21. veljače pa se pozivaju čarobnjaci, vilenjaci, mađioničari, iluzionisti, alkemičari, vračevi, kvazi znanstvenici, fejk istraživači i razni drugi pronalazači, da osmisle čarobnu formulu za trajno rješenje svakodnevnih briga i problema. Imate li kakvu genijalnu ideju na tu temu uključite se u akciju, osmislite što originalniju masku i budite važan faktor u skorašnjim fašničkim spelancijama – poruka je organizatora.

sjever.hr/petrijanec.hr
21.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.