Now Reading:
Hrvatsko planinarsko društvo Gradina Konjščina – Aktivno i vrijedno društvo koje brine o svim generacijama
Full Article 2 minutes read

Hrvatsko planinarsko društvo Gradina Konjščina – Aktivno i vrijedno društvo koje brine o svim generacijama

Dobro je poznato da se Općina Konjščina može pohvaliti velikim brojem vrijednih udruga, a posebno mjesto među njima svakako,  zahvaljujući brojnim aktivnostima koje provode, pripada i Hrvatskom planinarskom društvu Gradina Konjščina.

Upravo je ovih dana održana i redovna godišnja skupština društva na kojoj su predstavljene sve aktivnosti koje su članovi proveli u protekloj godini kao i one planirane u 2023., a kojih ne nedostaje. Naime, članovi Društva uz svoju omiljenu aktivnost, koja se dakako odnosi na osvajanje planinskih vrhova, redovito sudjeluju u svim manifestacijama općine te uvelike doprinose društvenom životu tamošnjih mještana kao i promociji same općine.

Skupštini je uz brojne članove društva prisustvovala i načelnica Konjščine Anita Krok koja je tom prilikom pohvalila rad društva te naglasila kako uvijek mogu računati na podršku Općine.

– Gotovo nijedna manifestacija u našoj općini ne može proći bez angažmana članova našeg planinarskog društva pa tako sudjeluju i prilikom proslave Dana Općine, a dio su i božićnih događanja. No, ono što svakako vrijedi istaknuti je da su i inicijator jedne aktivnosti koju ćemo ove godine posebno promovirati, a to je naša Kestenijada. Radi se o manifestaciji koju su osmislili upravo članovi Društva i koja se kroz dvije godine održavanja, s obzirom na lijepu posjećenost pokazala kao pun pogodak pa tako ove godine planiramo novo izdanje manifestacije u malo većem obujmu – pojasnila je načelnica Krok.

Osim toga, Planinarsko društvo Gradina njeguje i jako dobru suradnju s tamošnjom Osnovnom školom te marljivo rade na promoviranju zdravog načina života među mladima, naglašavajući važnost boravka u prirodi. Osim rada s mladima Društvo nikako ne zaboravlja ni na svoje starije članove odnosno mještane pa su tako pod motom “Sreću čine male stvari” osnovali sekciju 55 plus.

– S obzirom na to da naše društvo postoji dugi niz godina, a neki članovi dio su društva od samih njegovih početaka, oni danas ne mogu pratiti ritam mlađih i njihove izazovnije uspone pa su tako za njih organizirani izleti po našim zagorskim bregima koji uglavnom obuhvaćaju lagane šetnje i ugodna druženja.  Stvarno je pohvalno što brinu o mještanima svake životne dobi  i zahvaljujem im na tome – zaključila je načelnica Krok.

www.sjever.hr
21.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.