Now Reading:
Hrvatsko planinarsko društvo Gradina Konjščina – Aktivno i vrijedno društvo koje brine o svim generacijama
Full Article 2 minutes read

Hrvatsko planinarsko društvo Gradina Konjščina – Aktivno i vrijedno društvo koje brine o svim generacijama

Dobro je poznato da se Općina Konjščina može pohvaliti velikim brojem vrijednih udruga, a posebno mjesto među njima svakako,  zahvaljujući brojnim aktivnostima koje provode, pripada i Hrvatskom planinarskom društvu Gradina Konjščina.

Upravo je ovih dana održana i redovna godišnja skupština društva na kojoj su predstavljene sve aktivnosti koje su članovi proveli u protekloj godini kao i one planirane u 2023., a kojih ne nedostaje. Naime, članovi Društva uz svoju omiljenu aktivnost, koja se dakako odnosi na osvajanje planinskih vrhova, redovito sudjeluju u svim manifestacijama općine te uvelike doprinose društvenom životu tamošnjih mještana kao i promociji same općine.

Skupštini je uz brojne članove društva prisustvovala i načelnica Konjščine Anita Krok koja je tom prilikom pohvalila rad društva te naglasila kako uvijek mogu računati na podršku Općine.

– Gotovo nijedna manifestacija u našoj općini ne može proći bez angažmana članova našeg planinarskog društva pa tako sudjeluju i prilikom proslave Dana Općine, a dio su i božićnih događanja. No, ono što svakako vrijedi istaknuti je da su i inicijator jedne aktivnosti koju ćemo ove godine posebno promovirati, a to je naša Kestenijada. Radi se o manifestaciji koju su osmislili upravo članovi Društva i koja se kroz dvije godine održavanja, s obzirom na lijepu posjećenost pokazala kao pun pogodak pa tako ove godine planiramo novo izdanje manifestacije u malo većem obujmu – pojasnila je načelnica Krok.

Osim toga, Planinarsko društvo Gradina njeguje i jako dobru suradnju s tamošnjom Osnovnom školom te marljivo rade na promoviranju zdravog načina života među mladima, naglašavajući važnost boravka u prirodi. Osim rada s mladima Društvo nikako ne zaboravlja ni na svoje starije članove odnosno mještane pa su tako pod motom “Sreću čine male stvari” osnovali sekciju 55 plus.

– S obzirom na to da naše društvo postoji dugi niz godina, a neki članovi dio su društva od samih njegovih početaka, oni danas ne mogu pratiti ritam mlađih i njihove izazovnije uspone pa su tako za njih organizirani izleti po našim zagorskim bregima koji uglavnom obuhvaćaju lagane šetnje i ugodna druženja.  Stvarno je pohvalno što brinu o mještanima svake životne dobi  i zahvaljujem im na tome – zaključila je načelnica Krok.

www.sjever.hr
21.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.