Now Reading:
KAKVO PRIZNANJE! Učenici iz Varaždinske županije znaju kako se gradi održivija budućnost – među najboljim su mladim ekolozima u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

KAKVO PRIZNANJE! Učenici iz Varaždinske županije znaju kako se gradi održivija budućnost – među najboljim su mladim ekolozima u Hrvatskoj

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar iz Varaždina i Osnovne škole Trnovec među najboljim su mladim ekolozima u Hrvatskoj, pokazali su rezultati desetog Zelenog koraka, dm-ove akcije prikupljanja i recikliranja starog papira.

U ovogodišnjem Zelenom koraku 17.229 osnovnoškolaca prikupilo je više od 100 tona starog papira za recikliranje i tako su spasili više od 1.700 stabala. Svaku od deset škola čiji su učenici prikupili najviše papira dm je nagradio s nešto više 1.300 eura.

-Mladi ekolozi Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i Osnovne škole Trnovec pokazali su da dobro znaju koliko je važno očuvanje okoliša. Uime dm-a, želim zahvaliti svim učenicima i djelatnicima, kao i ostalim sudionicima Zelenog koraka, što su doprinijeli zaštiti okoliša svoje lokalne zajednice. Ponosni smo što je deseta generacija hrvatskih osnovnoškolaca sudjelovanjem u dm-ovoj akciji naučila da ne postoji mali doprinos zaštiti okoliša i da je svaki zeleni korak važan za izgradnju održivije budućnosti – izjavila je Dijana Košić, područna menadžerica dm-a.

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar drugu su godinu zaredom među najuspješnijima u Zelenom koraku, a ove godine nagradu su zaslužili jer su prikupili 5,3 tona starog papira za recikliranje.

-Uključivanje naših učenika u dm-ovu akciju Zeleni korak način je da im ukažemo na važnost brige o okolišu i ponudimo aktivnosti koje će im kvalitetno ispuniti vrijeme te doprinijeti boljitku naše zajednice. Drago nam je što su baš oni i ove godine među najboljima u Zelenom koraku, te, uime svih učenika i djelatnika Centra, zahvaljujem na nagradi koja će našim učenicima omogućiti provođenje raznih aktivnosti u procesu njihova osamostaljenja – izjavio je Marin Vučić, ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.

Osnovna škola Trnovec od 2005. ima status Međunarodne eko škole te kontinuirano provodi ekološke projekte.

Ravnateljica škole Radmila Sačić istaknula je da Zeleni korak provode u Produženom boravku čije grupe u učionicama imaju reciklažni kutak kako bi djeca od najranije dobi naučila sortirati otpad i dati svoj doprinos očuvanju planeta.

Inače, Zeleni korak jedna je od najdugovječnijih akcija dm-a u kojoj je, tijekom deset godina, više od 220.000 osnovnoškolaca prikupilo čak 3.000 tona starog papira, čijim je recikliranjem spašeno više od 51.000 stabala.

www.sjever.hr
17.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.