Now Reading:
Osnovana Turistička zajednica Južna Bilogora – župan Marušić: Siguran sam da ćemo ovim udruživanjem podići kvalitetu turističke ponude
Full Article 2 minutes read

Osnovana Turistička zajednica Južna Bilogora – župan Marušić: Siguran sam da ćemo ovim udruživanjem podići kvalitetu turističke ponude

Na području Bjelovarsko – bilogorske županije osnovana je nova turistička zajednica. Riječ je o TZ Južna Bilogora koja će obuhvaćati grad Grubišno Polje i općinu Veliki Grđevac koja je dosad bila u sastavu TZ Bilogora Bjelovar.

– Ovo udruživanje razumna je, logična i funkcionalna odluka Grada i Općine jer to područje postaje puno jače. Siguran sam da će to podići kvalitetu turističke ponude. Mi kao županija imamo dodirnih točaka s novom turističkom zajednicom jer je na njezinom području Kulturni centar Mato Lovrak u sklopu kojeg je ŠRC Kukavica, a njegovo uređenje je jedan od najvažnijih turističkih projekata županije – istaknuo je predsjednik županijske Turističke zajednice, župan Marko Marušić najavivši da će se do kraja veljače raspisati javna nabava za izradu projektno tehničke dokumentacije za uređenje Kukavice i projekt pripremati za prijavu na natječaje za financiranje.

Da će osnivanjem TZ Južna Bilogora turistički projekti Velikog Grđevca dobiti na važnosti smatra i načelnik Tomislav Pavlečić koji je pritom istaknuo kako je turistička ponuda u njihovoj općini raznolika te da vjeruje kako će u narednom razdoblju iskoristiti taj turistički potencijal.

Jednim od najvećih projekata unaprjeđenja turističke ponude na grubišnopoljskom području gradonačelnik Zlatko Mađeruh vidi uređenje izletišta i popratnih sadržaja na izletištu „Bara“, ukupne vrijednosti oko sedam milijuna eura.

– Razvoj turizma pronašao je svoje mjesto u grani razvoja RH, samim tim i EU financira razvoj turizma kod nas u Hrvatskoj. Prepoznali smo mogućnost udruživanja potencijala radi boljih mogućnosti za prijavu na projekte kako bi polučili bolje rezultate u razvoju turizma na području jedne i druge jedinice lokalne samouprave – kazao je Mađeruh.

www.sjever.hr
16.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.