Now Reading:
Muškarac u Zagrebu na kuću bacio ručnu bombu pa se dao u bijeg – uhićen nakon pet dana
Full Article 2 minutes read

Muškarac u Zagrebu na kuću bacio ručnu bombu pa se dao u bijeg – uhićen nakon pet dana

Zagrebačka policija uhitila je 44-godišnjaka koji se u noći na subotu autom dovezao ispred kuće na zagrebačkom Bukovcu i bacio ručnu bombu, pri čemu nije bilo ozlijeđenih, a oštećena je ta kuća s dvorištem te dvije obližnje, prenosi Index.

Kako su objavili iz policije u četvrtak, osumnjičenog muškarca terete za kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Naime, istragom je utvrđeno da se muškarac oko 2 sata u noći Citroenom dovezao u Ulicu Gornji Bukovac noseći sa sobom ručnu bombu. Po dolasku do kuće 41-godišnjaka, osumnjičeni je bacio ručnu bombu na prilazni put, uslijed čeka je došlo do eksplozije koja je oštetila samu kuću i dvorište te dvije obližnje kuće.

Nakon što je izazvao eksploziju, odnosno doveo u opasnost živote i imovinu, 44-godišnjak se dao u bijeg automobilom, a nakon samo tri minute vožnje se zaustavio te odbacio transportno kućište bombe na zapušteni teren, odakle se uputio na svoju adresu.

U policiji ističu kako su detektirali kretanje vozila za koje su posumnjali da se dovodi u vezu s ovim događajem te kroz istragu potvrdili početnu sumnju koja je rezultirala pronalaskom osumnjičenog i spomenutog odbačenog kućišta ručne bombe te dokazivanjem počinjenih kaznenih djela.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Foto: ilustracija
www.sjever.hr / index.hr
16.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.