Now Reading:
Općina Cestica predstavila sve novosti koje nosi novo programsko razdoblje u poljoprivredi 2023.-2027.
Full Article 1 minutes read

Općina Cestica predstavila sve novosti koje nosi novo programsko razdoblje u poljoprivredi 2023.-2027.

U prostorijama Kulturnog centra u Cestici održano je predavanje za poljoprivredne proizvođače s područja općine Cestica u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u suradnji s Općinom Cestica. Jedna od tema također je bila i zelena arhitektura.

Sve novosti koje nosi novo programsko razdoblje u poljoprivredi 2023. – 2027. i s ciljem lakšeg ulaska u novu poljoprivrednu sezonu, nastojali su kroz svoje predavanje približiti viši stručni savjetnici Miroslav Matovinović i Jurica Bengeri iz Ministarstva poljoprivrede – Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede.

Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj istaknuo je važnost poljoprivrede za opstojnost zajednice te da će kroz program mjera poticanja poljoprivrede Općina i dalje brinuti za poljoprivredne proizvođače s područja Općine Cestica.

Iz poduzeća Agrodata, koje se bavi uzorkovanjem tla i preporukama gnojidbe nakon analiza, Josip Borak ukazao je u svom predavanju na važnost kontinuiranih analiza tla i na nepravilnu uporabu gnojiva.

Navodeći primjere iz prakse, Tomislav Lazar, iz agencije za zastupanje u osiguranju “10x“, govorio je o osiguranju usjeva i nasada te osiguranja rizika i mogućnostima financiranja u poljoprivredi.

Foto: Općina Cestica
sjever.hr/cestica.hr
15.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.