Now Reading:
SAVRŠEN DESERT Germknedlama oduševite svoje ukućane ove hladne nedjelje!
Full Article 2 minutes read

SAVRŠEN DESERT Germknedlama oduševite svoje ukućane ove hladne nedjelje!

Hladna nedjelja vrišti topao i slastan desert, a tu uvijek savršeno pašu germknedle kao pravi zimski desert. Zašto bi bile rezervirane samo za advent i skijališta? Pripremite ih kod kuće i razveselit svoje najmilije!

Sastojci

500 g glatkog brašna

1 paketić suhog kvasca

50 g šećera

2 paketića vanilin šećera

1 žličica soli

1 jaje

60 g maslaca

600 ml mlijeka

300 ml vode

2 žlice ruma

1puding od vanilije

pekmez ili namaz po želji za nadjev

šećer u prahu za posipanje

mak za posipanje

Priprema

1. Pripremite glatko tijesto

U posudu stavite brašno, šećer, sol, jaje i maslac.

U šalici s malo mlakog mlijeka pomiješajte kvasac i žlicu šećera pa kada se aktivira i počne pjeniti, dodajte u smjesu.

Prema potrebi dodajte još mlijeka te zamijesite glatko tijesto koje zatim stavite sa strane da se na toplom diže 30 minuta.

2. Pripremite umak od vanilije

Dok tijesto raste, pripremite umak od vanilije koji se treba ohladiti.

Jedan puding od vanilije pomiješajte sa 3 žlice šećera i dodajte u vrelo mlijeko. Kuhajte dok se malčice ne zgusne jer krema mora biti tekuća.

3. Podijelite tijesto na jednake dijelove

Kada se tijesto udvostručilo, podijelite ga na 8 jednakih djelova i formirajte kuglice.

Dobivenu kuglicu rastanjite u sredini, dodajte pekmez ili namaz po želji pa spojite rubove kako bi tijestom zatvorili sredinu sa nadjevom.

4. Kuhajte u vodi

Dobivene okruglice kuhajte u loncu u mješavini 300 ml vode, 300 ml mlijeka i 2 žlice ruma.

Knedle se kuhaju 15 minuta poklopljene.

5. Poslužite

Kada su kuhane, knedle izvadite iz lonca i servirajte na tanjur. Prelijte ih kremom od vanilije te pospite makom i šećerom u prahu. Dobar tek!

sjever.hr/recepti.index.hr
12.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.