Now Reading:
Znate li što znači ‘ŠČ’ iz pjesme Leta 3 s kojom su pobijedili na Dori? Evo odgovora!
Full Article 2 minutes read

Znate li što znači ‘ŠČ’ iz pjesme Leta 3 s kojom su pobijedili na Dori? Evo odgovora!

Svidjelo se to nekome ili ne, žiri i publika svoje su rekli i Hrvatska ove godine na Eurosong šalje grupu Let 3 s pjesmom „Mama ŠČ”.

U pjesmi ‘Mama ŠČ!’ objedinili su mamu, nonu, psihopata i rat, a u ekskluzivnom intervju za 24sata dečki su ispričali što za njih znači ‘ŠČ’.

– ŠČ je s jedne strane ulaz u korijene civilizacije jer je ŠC stara hrvatska riječ, glas i slovo, barem 3000 godina starije od prvog pisma Sumerana. Za one koji nisu čuli za Sumerane, ŠČ je i tisućama godina starija od pismenosti u Srbiji, a i Čačku – dio je njihovog objašnjenja.

Ima i dodatak!
–S druge strane, ‘Mama ŠČ’ je društveno-političko ogledalo trenutka na više nivoa. Primjerice, zašto pratitelji Eurovizije vole gledati muškarce u haljinama i kako im mi u tome možemo izaći u susret?! Dalje, kakav užas može napraviti politički moron i kakve debilarije izmišljaju da se to kvazi opravda. I još dalje – ima li života poslije smrti, ima li života poslije ljubavi, ima li ga u svemiru, kakva je situacija po tom pitanju u Han Pijesku i tako dalje… Puno je tu svega, da, ali je*i ga, nitko ništa ne radi, sve moramo mi sami, jedino se još Vučić nešto batrga – izjava je Leta 3 za portal 24 sata.

Je li vam sada sve jasno?

sjever.hr/24sata.hr
12.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.