Now Reading:
„Maštam da ubijem premijera” – nakon javnih prijetnji Plenković stigao na sud i naglasio: Prijetnja je shvaćena ozbiljno
Full Article 2 minutes read

„Maštam da ubijem premijera” – nakon javnih prijetnji Plenković stigao na sud i naglasio: Prijetnja je shvaćena ozbiljno

Premijer Andrej Plenković na sisačkom Općinskom sudu svjedoči na suđenju Đuri Čehuliću optuženom da je javno prijetio premijeru 2020. nakon što je Danijel Bezuk pucao na zgradu vlade i ranio policajca na Markovu trgu, piše dnevnik.hr.

-Vlada je imala na raspolaganju snimku u kojoj su izrečene prijetnje i nije dostavljena nikome, ostala je za potrebe policijskog postupka, a televizija je odlučila to ne objaviti’ – rekao je Plenkvić ponovivši da je napad na Banske dvore bio teroristički akt pojedinca.

Poručio je i kako žali Bezuka, njegove postupke i obitelj, ali i teško ozlijeđenog policajca koji se još uvijek oporavlja. Na pitanje koliko je ozbiljno shvatio prijetnje premijer je odgovorio kako je optuženi govorio vrlo staloženo te kako nije djelovao nepromišljeno zbog čega je prijetnje shvatio ozbiljno.

-Svjestan sam da se takve situacije događaju, izložen sam ovakvim izjavama i prijetnjama i neću pokretati tužbe protiv bilo koga, ali ovdje je važno da društvo postane svjesno ovakvih neprihvatljivih ponašanja. Treba poslati poruku javnosti da je ovakvo ponašanje neprimjereno – dodao je Plenković.

Premijer je na pitanje Čehulićeva odvjetnika Davora Karačića odgovorio kako ne može suditi je li optuženi imao namjeru ostvariti prijetnju. Dodao je i kako nije izazivao strah, no prijetnja je doživljena ozbiljno.

Podsjetimo, policija je Čehulića zbog prijetnji premijeru uhitila u listopadu 2020. godine. Otkriveno je da se radi o susjedu i prijatelju obitelji mladića koji se nekoliko dana prije toga ubio nedaleko od Banskih dvora nakon što je izveo do tada nezapamćen napad u kojem je automatskom puškom pucao na zgradu Vlade Republike Hrvatske i ranio policajca na ulazu.

Čehulić je nakon Bezukovog napada u više navrata u javnosti rekao da je mladić htio ubiti premijera, kao i da je to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a naveo je i da osobno mašta o ubojstvu Plenkovića.

Policija mu je prilikom pretrage kuće pronašla i oduzela više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari te je prijavljen i za ilegalno posjedovanje oružja. Tijekom istrage bio je uhićen i Bezukov otac kod kojeg je policija pronašla puške s optičkim ciljnicima i prigušivačima te preko tisuću komada raznog streljiva.

www.sjever.hr / dnevnik.hr
07.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.