Now Reading:
MEĐIMURCI NAJBOLJI U RJEŠAVANJU DRŽAVNE MATURE: Visoko su i Varaždinci, provjerite koje županije slijede
Full Article 2 minutes read

MEĐIMURCI NAJBOLJI U RJEŠAVANJU DRŽAVNE MATURE: Visoko su i Varaždinci, provjerite koje županije slijede

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u Školskom e-Rudniku objavilo je podatke vezane uz državnu maturu u protekloj školskoj godini. Stoga donosimo rezultate i podatke o uspjehu maturanata po županijama. Napominjemo kako je prosječna ocjena na B razini obaveznih ispita uvijek nešto niža od one na A razini pa je tako na razini A prosječna ocjena svih maturanata 3.53, a na razini B 2.60.

Ako uzmemo u obzir prosječne ocjene obveznih predmeta na A Razini, najbolje ocjene ostvarili su učenici Međimurske županije s prosječnom ocjenom 3.71. Što se tiče B razine, također se na prvom mjestu nalaze učenici Međimurske županije s najboljom prosječnom ocjenom 2.86, piše Srednja.hr.

Učenici Varaždinske županije na visokom su trećem mjestu po uspješnosti pisanja ispita državne mature s prosječnom ocjenom 3.60 na A razini te s prosječnom ocjenom 2.77 na ispitima B razine. Između Međimurske i Varaždinske županije, po uspješnosti na A razini s prosječnom ocjenom 3.66 smjestio se Grad Zagreb, dok je na B razini Dubrovačko-neretvanska županija zauzela drugo mjesto s prosječnom ocjenom 2.79.

Krapinsko-zagorska i Koprivničko-križevačka županija po uspješnosti svojih učenika su vrlo slični. Na A i B razinama obaveznih predmeta, učenici Krapinsko-zagorske županije uspješniji su s prosječnim ocjenama 3.45 (A razina) i 2.61( B razina), dok su učenici Koprivničko-križevačke županije ostvarili prosječne ocjene 3.42 (A razina) i 2.59 (B razina), donosi Srednja.hr.

Prosječna ocjena učenika Zagrebačke županije na A razini je 3.29, dok je na B razini 2.55. Učenici Bjelovarsko-bilogorske županije nalaze se na pretposljednjem mjestu po uspješnosti polaganja obaveznih ispita državne mature s prosječnom ocjenom 3.40 (A razina) i 2.33 (B razina).

sjever.hr/srednja.hr
07.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.