Now Reading:
MEĐIMURCI NAJBOLJI U RJEŠAVANJU DRŽAVNE MATURE: Visoko su i Varaždinci, provjerite koje županije slijede
Full Article 2 minutes read

MEĐIMURCI NAJBOLJI U RJEŠAVANJU DRŽAVNE MATURE: Visoko su i Varaždinci, provjerite koje županije slijede

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u Školskom e-Rudniku objavilo je podatke vezane uz državnu maturu u protekloj školskoj godini. Stoga donosimo rezultate i podatke o uspjehu maturanata po županijama. Napominjemo kako je prosječna ocjena na B razini obaveznih ispita uvijek nešto niža od one na A razini pa je tako na razini A prosječna ocjena svih maturanata 3.53, a na razini B 2.60.

Ako uzmemo u obzir prosječne ocjene obveznih predmeta na A Razini, najbolje ocjene ostvarili su učenici Međimurske županije s prosječnom ocjenom 3.71. Što se tiče B razine, također se na prvom mjestu nalaze učenici Međimurske županije s najboljom prosječnom ocjenom 2.86, piše Srednja.hr.

Učenici Varaždinske županije na visokom su trećem mjestu po uspješnosti pisanja ispita državne mature s prosječnom ocjenom 3.60 na A razini te s prosječnom ocjenom 2.77 na ispitima B razine. Između Međimurske i Varaždinske županije, po uspješnosti na A razini s prosječnom ocjenom 3.66 smjestio se Grad Zagreb, dok je na B razini Dubrovačko-neretvanska županija zauzela drugo mjesto s prosječnom ocjenom 2.79.

Krapinsko-zagorska i Koprivničko-križevačka županija po uspješnosti svojih učenika su vrlo slični. Na A i B razinama obaveznih predmeta, učenici Krapinsko-zagorske županije uspješniji su s prosječnim ocjenama 3.45 (A razina) i 2.61( B razina), dok su učenici Koprivničko-križevačke županije ostvarili prosječne ocjene 3.42 (A razina) i 2.59 (B razina), donosi Srednja.hr.

Prosječna ocjena učenika Zagrebačke županije na A razini je 3.29, dok je na B razini 2.55. Učenici Bjelovarsko-bilogorske županije nalaze se na pretposljednjem mjestu po uspješnosti polaganja obaveznih ispita državne mature s prosječnom ocjenom 3.40 (A razina) i 2.33 (B razina).

sjever.hr/srednja.hr
07.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.