Now Reading:
Je li ovo moguće? Vjetar kod Garešnice nosio četiri metara visoku šupu: „Letjela je kao igračka 7 metara!”
Full Article 2 minutes read

Je li ovo moguće? Vjetar kod Garešnice nosio četiri metara visoku šupu: „Letjela je kao igračka 7 metara!”

Snažan vjetar u subotu je stvarao probleme diljem Hrvatske, a i u nedjelju je za neke dijelove zemlje izdan crveni alarm, dok prognostičari upozoravaju ljude da ne idu na put ako ne moraju. I na sjeveru Hrvatske bilo je mnogih intervencija, a kod Garešnice u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, vjetar je digao četiri metara visoku šupu i nosio ju sedam metara na drugi dio štale.

Naime, kako je za 24sata opisao vlasnik imanja Matko Sotinac, u subotu oko 11 sati vjetar je digao cijelu konstrukciju šupe u kojoj su bili strojevi i traktor, a od nje su ostali samo temelji. Letjela je sedam metara na drugi dio štale s 200 ovaca i 100 janjaca, a srećom nitko nije stradao.

-Još ujutro smo nahranili ovce, suprug je baš izašao van po drva. Čuo je nekakvo žuboranje, škripanje, samo se okrenuo i vidio kako šupa leti i završava na štali gdje su nam ovce i janjci. Nevjerojatno kakva je to sila – opisala je snažan vjetar u Palešniku nedaleko Garešnice čitateljica za 24sata.

-Diglo je kompletnu konstrukciju, unutra su bili strojevi, traktor, ostali su samo temelji. Šupa je letjela sedam metara na drugi dio štale sa 200 ovaca i 100 janjaca. Nije to mala šupa, 15×7 metara a visoka četiri, letjela je kao igračka, a nije stara ni pet mjeseci – rekao je vlasnik imanja.

Dodao je i kako su u šupi, ispod ovaca, izvukli crjepova za dvadeset tački.

-Otišlo nam je 25 tisuća kuna lima – kazao je Sotinac za 24sata.

Fotografije pogledajte ovdje.

Foto: ilustracija
www.sjever.hr / 24sata.hr
05.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.