Now Reading:
Je li ovo moguće? Vjetar kod Garešnice nosio četiri metara visoku šupu: „Letjela je kao igračka 7 metara!”
Full Article 2 minutes read

Je li ovo moguće? Vjetar kod Garešnice nosio četiri metara visoku šupu: „Letjela je kao igračka 7 metara!”

Snažan vjetar u subotu je stvarao probleme diljem Hrvatske, a i u nedjelju je za neke dijelove zemlje izdan crveni alarm, dok prognostičari upozoravaju ljude da ne idu na put ako ne moraju. I na sjeveru Hrvatske bilo je mnogih intervencija, a kod Garešnice u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, vjetar je digao četiri metara visoku šupu i nosio ju sedam metara na drugi dio štale.

Naime, kako je za 24sata opisao vlasnik imanja Matko Sotinac, u subotu oko 11 sati vjetar je digao cijelu konstrukciju šupe u kojoj su bili strojevi i traktor, a od nje su ostali samo temelji. Letjela je sedam metara na drugi dio štale s 200 ovaca i 100 janjaca, a srećom nitko nije stradao.

-Još ujutro smo nahranili ovce, suprug je baš izašao van po drva. Čuo je nekakvo žuboranje, škripanje, samo se okrenuo i vidio kako šupa leti i završava na štali gdje su nam ovce i janjci. Nevjerojatno kakva je to sila – opisala je snažan vjetar u Palešniku nedaleko Garešnice čitateljica za 24sata.

-Diglo je kompletnu konstrukciju, unutra su bili strojevi, traktor, ostali su samo temelji. Šupa je letjela sedam metara na drugi dio štale sa 200 ovaca i 100 janjaca. Nije to mala šupa, 15×7 metara a visoka četiri, letjela je kao igračka, a nije stara ni pet mjeseci – rekao je vlasnik imanja.

Dodao je i kako su u šupi, ispod ovaca, izvukli crjepova za dvadeset tački.

-Otišlo nam je 25 tisuća kuna lima – kazao je Sotinac za 24sata.

Fotografije pogledajte ovdje.

Foto: ilustracija
www.sjever.hr / 24sata.hr
05.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.