Now Reading:
Radno u općini Mače – U tijeku rekonstrukcija “mosta pri Lukiću na mliječnici”
Full Article 2 minutes read

Radno u općini Mače – U tijeku rekonstrukcija “mosta pri Lukiću na mliječnici”

Prvi vjesnici proljeća u mačanskom su kraju radni strojevi odnosno bageri, a objavila je to na društvenoj mreži tamošnja načelnica Mladenka Mikulec misleći pritom kako kreću radovi na rekonstrukciji “mosta pri Lukiću na mliječnici”.

Riječ je o projektu čiji je investitor Županijska uprava za ceste Krapinsko – zagorske županije, a financiran je sredstvima Europske unije.

Kako je načelnica Mikulec obavijestila mještane, proteklih je nekoliko dana bilo problema oko pronalaska rješenja obilaznih pravaca i eventualnog “pomoćnog prelaza uz gradilište”, no pronađeno je rješenje.

– Krenula je izgradnja pomoćnog ulaza na gradilište, a nakon njegove izgradnje i osiguravanja gradilišta u narednim danima u povijest odlazi naš stari most kojim smo prošli tisuće puta. Izdržao je mnogo toga , ali sada je vrijeme da dobije novo ruho. Molimo sve za strpljenje, brzo će proći vrijeme gradnje – poručuje načelnica Mikulec.

Iz Županijske uprave za ceste pak obavještavaju kako će se nakon izdane suglasnosti za uspostavu privremene regulacije i preusmjeravanje prometa na državnim cestama D29 i D35 od strane Hrvatskih cesta d.o.o. povodom zahtjeva izvođača radova Ciglenica d.o.o., privremeno za promet zatvoriti županijska cesta Ž2125 (Mihovljan (DC35) — Mače (DC29)) radi izvođenja radova sanacije cestovnog propusta Velika Reka u Maču.

– Za vrijeme zatvaranja navedene ceste promet će se preusmjeriti relacijom Mače — Peršaves — Velika Petrovagorska — Novi Golubovec — Kuzminec — Mihovljan i obratno (državnom cestom D29, državnom cestom D35 i županijskom cestom Ž2125). radovi su započeli, a plan je da će isti završiti do 1. lipnja ove godine – poručuju.

www.sjever.hr
04.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.