Now Reading:
Evo koga kažnjavaju inspektori: Frizerki drastična kazna zbog 9 centi – objašnjenje ministra je URNEBESNO
Full Article 2 minutes read

Evo koga kažnjavaju inspektori: Frizerki drastična kazna zbog 9 centi – objašnjenje ministra je URNEBESNO

Ne treba posebno isticati koliko je toga u Hrvatskoj u posljednje vrijeme poskupjelo. Građani su ogorčeni, država je poslala inspektore na teren, prijeti se crnim listama trgovaca, ali o sankcijama zasad ništa. Osim o kazni za jednu frizerku i to zbog 9 centi.

Bojanje kose s 19 eura i 91 cent podigla je na 20 eura. Žensko šišanje sa 6 eura i 64 centa na 7 eura. Za to poskupljenje isporučena joj je maksimalna moguća kazna od 3.300 eura, donosi RTL.

-Ta kazna famozna je moja egzistencija godinu dana, znači, oko 3.300 i… Očajno. Ostala sam paf da sam za par centi u takvom prekršaju. Ja se samo pitam gdje su bila ta tijela kad su nama davali stopostotno poskupljenje – kazala je Sabina Samardžija, vlasnica frizerskog salona

Takav pristup daje rezultate, jer oko 70 posto kažnjenih vraća cijene. I Sabina ih je vratila, ali ne zato što priznaje krivnju nego želi izbjeći dodatne sankcije. O opravdanosti njezinog poskupljenja odlučit će sud kojem je podnijela prigovor.

Mušterije ne krive poduzetnike već inspektore.
-Sramotno. Sramotno! Šačicu poduzetnika još imamo koji se bore s birokracijom i sa svim ostalim. Nitko ih ne štiti u državi i još ih ovako teroriziraju – govori Vesna iz Zagreba za RTL.

O ovom se slučaju oglasio i ministar financija Marko Primorac.
-To je kao da u smislu sankcioniranja nekih prijestupnika ili ljudi koji otuđuju tuđu imovinu kažete pa malo je uzeo, pa to nije problem, ovaj drugi je puno uzeo, pa je to sad odjednom problem – kazao je Primorac.

sjever.hr/danas.hr
28.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.