Now Reading:
Evo koga kažnjavaju inspektori: Frizerki drastična kazna zbog 9 centi – objašnjenje ministra je URNEBESNO
Full Article 2 minutes read

Evo koga kažnjavaju inspektori: Frizerki drastična kazna zbog 9 centi – objašnjenje ministra je URNEBESNO

Ne treba posebno isticati koliko je toga u Hrvatskoj u posljednje vrijeme poskupjelo. Građani su ogorčeni, država je poslala inspektore na teren, prijeti se crnim listama trgovaca, ali o sankcijama zasad ništa. Osim o kazni za jednu frizerku i to zbog 9 centi.

Bojanje kose s 19 eura i 91 cent podigla je na 20 eura. Žensko šišanje sa 6 eura i 64 centa na 7 eura. Za to poskupljenje isporučena joj je maksimalna moguća kazna od 3.300 eura, donosi RTL.

-Ta kazna famozna je moja egzistencija godinu dana, znači, oko 3.300 i… Očajno. Ostala sam paf da sam za par centi u takvom prekršaju. Ja se samo pitam gdje su bila ta tijela kad su nama davali stopostotno poskupljenje – kazala je Sabina Samardžija, vlasnica frizerskog salona

Takav pristup daje rezultate, jer oko 70 posto kažnjenih vraća cijene. I Sabina ih je vratila, ali ne zato što priznaje krivnju nego želi izbjeći dodatne sankcije. O opravdanosti njezinog poskupljenja odlučit će sud kojem je podnijela prigovor.

Mušterije ne krive poduzetnike već inspektore.
-Sramotno. Sramotno! Šačicu poduzetnika još imamo koji se bore s birokracijom i sa svim ostalim. Nitko ih ne štiti u državi i još ih ovako teroriziraju – govori Vesna iz Zagreba za RTL.

O ovom se slučaju oglasio i ministar financija Marko Primorac.
-To je kao da u smislu sankcioniranja nekih prijestupnika ili ljudi koji otuđuju tuđu imovinu kažete pa malo je uzeo, pa to nije problem, ovaj drugi je puno uzeo, pa je to sad odjednom problem – kazao je Primorac.

sjever.hr/danas.hr
28.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.