Now Reading:
Na novomarofskom području lani su ostvareni odlični turistički rezultati, najviše stranih gostiju stiglo iz Njemačke
Full Article 2 minutes read

Na novomarofskom području lani su ostvareni odlični turistički rezultati, najviše stranih gostiju stiglo iz Njemačke

U 2022. godini na području Turističke zajednice Grada Novog Marofa, a prema podacima iz sustava eVisitor, ostvaren je 1131 dolazak (503 domaćih i 628 stranih gostiju) i 4725 noćenja.

Rast je to od 18 posto u noćenjima, u odnosu na 2021. godinu. Iz stranih zemalja najviše gostiju stiglo je iz Njemačke, a potom slijede gosti iz Austrije, Nizozemske, Poljske, Danske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Francuske.

Prosječan broj dana boravka je s prošlogodišnjih 3,13 podignut na 4,18 dana. Najviše gostiju odsjeda u kućama za odmor, dok ostali koriste smještaj u sobama i apartmanima. Na novomarofskom području postoji ukupno 16 objekata za smještaj, s ukupno 89 ležajeva.

„Čestitamo svim iznajmljivačima na dobrim rezultatima te im želimo uspješnu i još bolju 2023. godinu. Imamo najave za nove objekte kojima se veselimo, te pozivamo sve koji žele saznati nešto više o mogućnostima bavljenja ovom djelatnošću, da se jave u ured TZ Grada Novog Marofa, Antuna Mihanovića 3, Novi Marof, te se informiraju o osnovnim i prvim koracima – kako i od kud krenuti”, poručuju iz TZ Grada Novog Marofa.

izvor i foto; fb – tz grada novog marofa
a.kučić/sjever.hr
28.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.